Hlavní obsah

Ve Zlíně chystají dokument k devadesátinám Ševců. Fanoušci ho mohou finančně podpořit

Novinky, Magdaléna Hladká

Hokejový tým PSG Berani Zlín slaví 90 let. V rámci oslav chce klub spolu s Pamětí národa Střední Morava natočit krátký dokument, který zmapuje historii klubu prostřednictvím příběhů pamětníků. Fanoušci mohou realizaci filmu podpořit v rámci právě probíhající crowdfundingové sbírky.

Foto: Paměť národa Střední Morava

Ve Zlíně chystají dokument k devadesátinám hokejových Ševců.

Článek

Kancelář Paměti národa na Střední Moravě v těchto dnech zveřejnila výzvu na podporu vzniku filmu: na portálu Darujme.cz běží od 13. ledna po dobu následujícího měsíce crowdfundigová sbírka (https://www.darujme.cz/projekt/1201509). Kdokoli může přispět jakoukoli částkou a pomoci tak zachovat vzpomínky hokejových legend a dalších významných lidí souvisejících s dějinami hokeje ve Zlíně.

Peníze, které se prostřednictvím sbírky vyberou, budou použity na natáčení vzpomínek pamětníků a tvorbu dokumentu. Celkový rozpočet projektu je 435 000 Kč. Prvních 50 000 Kč již věnoval generální partner klubu, stavební firma PSG. Zbytek chtějí organizátoři získat z darů příznivců zlínského hokeje, kterým není lhostejná minulost jejich klubu.

Chystaný dokument má zachytit příběh zlínských Ševců od začátků klubu až po jeho současnost. Stejně jako ostatní projekty Paměti národa, i tento má za cíl především uchovat důležité vzpomínky pro příští generace.

Reklama

Výběr článků

Načítám