Hlavní obsah

Ve Zdibech u Prahy znovu otevřeli sokolovnu

Novinky, Lucie Kazdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Zdibech u Prahy slavnostně přestřihli pásku v nově zrekonstruované sokolovně.

Foto: Lucie Kazdová

Slavnostní přestřižení pásky

Článek

V sobotu 9. března se ve Zdibech u Prahy znovu otevřela sokolovna pro širokou veřejnost. Místní sokolská jednota dokončila projekt rekonstrukce podlahy a elektroinstalace. Projekt se podařilo uskutečnit především díky získané investiční dotaci z MŠMT a od obce Zdiby. Dále sokolská jednota investovala vlastní prostředky a také uspořádala veřejnou sbírku. V obci se zvedla nečekaná vlna solidarity a podařilo se vybrat neuvěřitelných 362 878 Kč.

V sobotu se konalo slavnostní otevření sokolovny, promluvili zástupci jednoty a také starostka obce. Báječný hudební program připravilo místní ochotnické sdružení, zazněli sokolské písně Lví silou, vzletem sokolím, 6. července nebo Za sokolským praporem. Především starší občané si přišli prohlédnout nově opravenou sokolovnu a také zavzpomínat. Zároveň mohli shlédnout výstavu fotografií se sokolskou tématikou, kterou laskavě zapůjčila ČOS.

Odpoledne pak následoval program určený malým dětem z obce. Členové jednoty každoročně pořádají tradiční karneval v duchu sokolských šibřinek, který se těší velké oblibě. Ani v letošním roce tomu nebylo jinak, sokolovna praskala ve švech a děti si karnevalový rej v sokolovně vonící novotou velice užily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám