Hlavní obsah

Ve Vsetíně vzpomenou 25. výročí sametové revoluce

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostřednictvím třídenního komponovaného programu si vsetínská veřejnost připomene události revolučních změn v Československu mezi 17. listopadem a 29. prosincem roku 1989, které vedly k pádu komunistického režimu a přeměně politického zřízení na demokratické principy.

Foto: DK Vsetín

Sametové variace

Článek

Prvním vzpomínkovým pořadem bude komponovaný večer s názvem Sametové variace, který se uskuteční v pátek 14. listopadu od 19.00 hodin v malém sálu DK.

Pozvání hostů večera přijali Stanislav Devátý, signatář a mluvčí Charty 77, člen VONS, politický vězeň a Ludvík Schmidt, pamětník vsetínských událostí. O hudební program se postarají Pavel Zajíček (ex Plastic People of the Universe, DG307) spolu s Ivanem Manolovem (DG307, Děti kapitána Morgana). Divadelními replikami program obohatí Pavel Rejman. Večerem provede Jan Gottfried. Po skončení programu bude přítomným umožněn volný prostor k diskuzi.

V pondělí 17. listopadu od 15.00 hodin proběhne u pomníku v Panské zahradě Happening vzpomínkový akt s komentářem a hudebním doprovodem.

Od 20.30 hodin bude pro návštěvníky kina Vatra připraven český film Odborný dohled nad východem Slunce (2014) režiséra Pavla Göbla. V absurdním dramatu tří bývalých vězňů, kteří se chtějí pomstít bývalému estébákovi, ale zjišťují, že na to nemají vlohy, se v hlavních rolích představí Vratislav Brabenec, Jiří Vymětal, Jozef Polievka a Jiří Lábus. Tito pánové potkávají femme fatale, ztvárněnou herečkou Nikol Fischerovou, které dají cit a střechu nad hlavou a ona jim za to ukáže rozdíl mezi pomstou a trestem.

U příležitosti státního svátku Dne boje za svobodu a demokracii zavítá na Vsetín také hradecká filharmonie se svým programem Beatles Mania, symfonickou verzí nejznámějších hitů slavné liverpoolské čtveřice pod taktovkou dirigenta Miloše Machka. Koncert se uskuteční v úterý 18. listopadu od 19.00 hodin ve velkém sále domu kultury.

Hlavním článkem koncertu jsou také vokály, které zazní v podání mužského vokálního kvarteta Q VOX ve složení: Petr Juříček – tenor, Marek Olbrzymek – tenor, Tomáš Krejčí – baryton, Aleš Procházka – bas).

Koncert, při kterém nejen skalní fanoušci britské legendy The Beatles zažijí neopakovatelnou atmosféru, slibuje jedinečný hudební zážitek, při němž zazní nejznámější hity kapely jako Help!, Let It Be, Yesterday, All You Need Is Love, Michelle, Twist And Shout, Yellow Submarine, Hey Jude a spousta dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám