Hlavní obsah

Ve Vsetíně se představily kapely zapojené do přeshraničního projektu Muzikomat

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěžící kapely projektu přeshraniční spolupráce mezi domy kultury ve Vsetíně a Púchově měly možnost poprvé se v rámci výměnného open air koncertu prezentovat vsetínské veřejnosti.

Foto: DK Vsetín

Kapela Ugandské Netopiere z Beluši

Článek

Vystoupení tří vybraných slovenských kapel Muzikomatu proběhlo v pátek 1. srpna od 15 hodin na vsetínském Dolním náměstí.

Pozvání pořadatelů akce přijaly Ugandské Netopiere z Beluši, hrající alternativní rock, slovenské duo Soundno, prezentující se písněmi na hranici folku a popu. Z Bánovce nad Bebravou dorazila čtyřčlenná parta muzikantů, kteří si říkají Country Kravy, a jak již jejich samotný název napovídá, žánrově se kapela hlásí ke country a bluegrassu.

Všechny účinkující kapely měly na svou prezentaci 40 minut, ve které mohly předvést svůj repertoár, muzikantský kumšt a vlastní tvorbu.

Oba kulturní domy, vzájemně se podílející na projektu přeshraniční spolupráce, se snaží zmapovat hudební potenciál v obou příhraničních regionech a přispět tak ke zlepšení kulturního vyžití obyvatel obou regionů. Stěžejním cílem jejich vzájemného úsilí je podpora a pomoc neprofesionálním hudebním seskupením i jednotlivým muzikantům, dát jim prostor zviditelnit se, odstartovat jejich hudební kariéru.

Po této vhozené rukavici neváhalo sáhnout na patnáct mladých hudebních uskupení z různých koutů České a Slovenské republiky, prezentující se hudbou napříč žánry od rocku, country, folk-popu, punk-rocku až po melodický metal.

Soutěž probíhá ve dvou kolech. V prvním kole budou pro jednotlivé soutěžící muzikanty a kapely hlasovat fanoušci, kteří budou své hlasy v průběhu měsíce července a srpna odevzdávat přímo na webových stránkách Muzikomatu. Každý fanoušek může udělit svůj hlas opakovaně po uplynutí 24 hodin od svého předchozího hlasování.

Na základě výsledků hlasování bude sestavena „TOP 6“ interpretů (3 nejlepší z ČR a 3 nejlepší ze SR), kteří se zúčastní velkého listopadového finále, kde o celkovém českém a slovenském vítězi rozhodne odborná porota.

Další tři soutěžící kapely bude mít možnost vsetínské publikum podpořit 15. srpna od 15.00 hodin opět na Dolním náměstí.

Projekt je realizován za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Společně bez hranic, Fondu mikroprojektů a Regionu Bílé Karpaty – Správce Fondu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám