Hlavní obsah

Ve Vrbně si užijí Vánoce na zámečku

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční jarmark, zabijačkové hody, Mikulášské odpoledne, rozsvícení vánočního stromu, ohňostroj a ještě spousta dalšího čeká občany Vrbna pod Pradědem. Pestrá předvánoční akce na Zámečku Grohmann se uskuteční v sobotu 8. prosince od 9 hodin.

Foto: Radek Vráblík

Plakát velkolepé akce ve Vrbně pod Pradědem.

Článek

Prožít adventní čas na zámečku bývá občas snem některých dětí a dospělých. Jeden takový zajímavý soubor barokních a empírových celků stojí už od 18. století na okraji Vrbna pod Pradědem.

Spolek Přátelé Vrbenska ve spolupráci s Městem Vrbnem pod Pradědem a Zámečkem Grohmann pořádá první Vánoce na zámečku. Vrbenští občané a široké okolí se může už teď těšit od 9 do 18 hodin na Vánoční jarmark. Sobotní desátá hodina přinese pestrý program studentů Všeobecného a sportovního gymnázia z Vrbna pod Pradědem, kteří si připravují živý betlém a různé adventní atrakce.

Od půl druhé hlavně děti čeká Mikulášské odpoledne s dlouhonohými anděly, dětské soutěže, čertovská pohádka a čertovo kolo pod taktovkou Divadelní společnosti Arcus z Vítkova a Cirkusu trochu jinak. Labužníci si zde smlsnou na pravých zabijačkových hodech - prodej teplé prdelačky, jitrnic, ovaru a dalších uzenářských specialit na vánoční stůl.

„K jídlu patří i vánoční nápoje. Pro dospělé je připravený teplý punč a pro děti čaj. Na akci také zveme všechny Mikuláše, čerty a anděly. Přijďte za námi slavnostně rozsvítit vánoční strom. Společně se vyfotíme a užijeme si příjemný adventní čas,“ řekl předseda Spolku Přátelé Vrbenska Karel Michalus.

Předvánoční atmosféru doladí v atriu v restauraci na zámečku hudební skupina Škrpál a v Pekelné nálevně pak skupina Modulor. Závěr pestré akce obohatí ohňostroj.

„Předem děkujeme všem, kteří se na přípravách této vánoční akce jakkoliv podílejí. Srdečně zveme všechny z Vrbna i okolí, ale hlavně děti. Přijďte se již vánočně naladit v období adventu,“ uzavřel Karel Michalus.

Více na portálu www.studio-sta.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám