Hlavní obsah

Ve Velkých Karlovicích startuje letní turistická sezóna

Novinky, Martina Žáčková

Pouhé tři týdny poté, co osiřely sjezdovky lyžařských areálů ve Velkých Karlovicích, odstartuje v místním Resortu Valachy letní turistická sezóna. Na Velikonoce si tak mohou návštěvníci užít nejen řadu doprovodných programů, ale i různé letní aktivity.

Foto: Martina Žáčková

Lyžaře ve Velkých Karlovicíchvystřídali cyklisté.

Článek

„Hned poté, co jsme ukončili lyžování v našem Ski areálu Razula, jsme se vrhli na jarní úklid a pravidelnou roční údržbu hotelů. Začátek jara je jediným obdobím v roce, kdy je na horách relativně méně turistů, čehož se snažíme využívat k naplánování co nejvíce prací na obnově vybavení, údržbě technologií i vylepšování interiérů a okolí hotelů. Nyní je již vše připraveno na start letní sezóny,” uvedl ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

O víkendu mohou návštěvníci poprvé využít půjčovnu segwayů a elektrokol či tenisový kurt. Připraveno je již také odpaliště Golfového hřiště Horal nebo Kulíškova naučná stezka. Na jarní období se připravili i kuchaři, hotel Lanterna servíruje speciální jarní bezlepkové menu ze sezónních surovin.

Dva týdny po Velikonocích, v sobotu 29. dubna, bude zahájena sezóna také v letním dětském parku Razulák. V minulých dnech již začala instalace hracích prvků, které bývají na zimu uloženy ve skladech. Park bude až do léta otevřen vždy o víkendech a svátcích.

Návštěvníci už také mohou využívat turistické i cyklistické trasy. První akcí letní sezóny bude závod Valachy duatlon připravovaný na 6. květen. Poté se mohou návštěvníci těšit 13. května na zahájení grilovací sezóny na terase hotelu Horal s rybími specialitami a o týden později, 21. května na Zábavnou neděli (nejen) s golfem na golfovém hřišti.

Pro nadcházející velikonoční víkend už má Resort Valachy téměř vyprodáno - hotely Lanterna a Horal jsou plné, zbývá jen pár pokojů v hotelu Galik. Pro návštěvníky je připraven doprovodný program s vycházkou na rozhlednu Miloňová, krmením oveček či hrami pro děti.

V sobotu 15. dubna se bude konat v hotelu Horal velikonoční odpoledne s ukázkami řemesel. Kdo chce, může si pod dohledem řemeslníků zkusit řezbářství, malování skla, zdobení perníčků či drátkování vajec, pro zájemce budou připravené i vrbové proutky na pletení pomlázky. Během dne vystoupí dětský folklórní soubor Fryštáček.

V neděli 16. dubna se v centru obce chystá oblíbené Velikonoční šmigrustování s řemeslným jarmarkem a ochutnávkami různých druhů chleba. Zdobení kraslic a pečení perníčků je připraveno v neděli také ve Zvonici Soláň.

Reklama

Výběr článků

Načítám