Hlavní obsah

Hořící stodolu na Vsetínsku hasili lidé i hasiči sněhem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šest hasičských jednotek likvidovalo v pondělí 28. ledna večer požár stodoly ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Ještě před jejich příjezdem stačil majitel objektu vypustit stádo ovcí. S hašením pomáhali sousedé, když došla voda, házeli na oheň sníh.

Foto: SDHO Karolinka, HZS Vsetín

K hašení použili hasiči také sníh.

Článek

„Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda so pohybuje okolo 400 tisíc korun, hodnota uchráněného majetku představuje částku dvou milionů. Příčinou požáru byl podle vyšetřovatele zazděný dřevěný trám v komíně,“ informoval dnes mluvčí HZS Zlínského kraje Roman Žemlička.

Zprávu o požáru stodoly na pasekách ve Velkých Karlovicích v místní části Jezerné přijali hasiči v 19:25 hodin. Krajský operační důstojník vyhlásil požární poplach jednotce profesionálních hasičů ze Vsetína a jednotkám dobrovolných hasičů z Karolinky, Velkých Karlovic, Nového Hrozenkova, Halenkova a Podťatého.

„K hořící stodole s přístřeškem se nejlépe dostaly technické terénní automobily dobrovolných hasičů, kteří ihned zahájili hašení a ochlazování okolních navazujících staveb vysokotlakými proudy vody. Sedm automobilových cisteren ale zůstalo stát pod kopcem,“ sdělil mluvčí.

Na místo požáru se seběhli i sousedé, kteří lopatami házeli sníh na hořící objekt. Když došla voda, házeli sníh i hasiči. I přes nepříznivé podmínky hasiči spolu se sousedskou výpomocí dostali kolem 20:06 hodin plameny pod kontrolu.

„Velitel zásahu si nechal povolat lehký terénní speciál se 4 metry kubickými vody, který vyjel až k hořící stodole. V jízdě do svahu mu pomohl traktor. Požár hasiči zlikvidovali v 22:05 hodin,“ dodal Roman Žemlička.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. „Majitel objektu vyšetřovateli sdělil, že část stodoly byla vytápěna, protože zde skladoval ovocný kvas. Vyšetřovatel ohledáním zjistil, že v komíně je zazděný dřevěný trám, který také určil jako příčinu vzniku požáru,“ uzavřel mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám