Hlavní obsah

Ve Velkých Karlovicích chystají v sobotu Podzimní kouzlení se stezkou odvahy

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden po Karlovském gastrofestivalu, který láká především gurmány, se ve Velkých Karlovicích uskuteční v sobotu 13. října další zajímavá akce, tentokrát pro děti.

Foto: archiv Resortu Valachy
Článek

V parku Razulák se bude konat tradiční Podzimní kouzlení se stezkou odvahy, v němž se mohou děti i rodinné týmy od 15:30 hodin zapojit do soutěžního tvoření strašidýlek z dýní, šišek, listů, žaludů a dalších přírodních materiálů. Vše pro tvoření zde bude návštěvníkům k dispozici.

V 17:30 bude následovat vernisáž s vyhodnocením a odměněním nejhezčích strašidýlek. Připraven je i doprovodný program s ukázkou práce řezbářů, foukáním a zdobením baněk s Irisou nebo soutěžemi s žabákem Coquim a Maxipsem Fíkem.

Na závěr, po setmění v 18 hodin, mohou odvážné děti vyrazit na stezku odvahy.

Další akce se chystá hned o týden později, kdy se v sobotu 20. října koná u hotelu Galik tradiční běžecký závod Běhej Valachy. Dospělí si mohou vybrat ze dvou tratí v délce 6,5 a 12 kilometrů, připraveny jsou i závody na kratší vzdálenosti pro děti.

Každou sobotu v říjnu a listopadu také Resort Valachy pořádá kurzy pečení valašských frgálů. Obvykle jsou organizovány jen o letních prázdninách, pro velký zájem ale letos pokračují i v podzimním období. Kurzy se konají vždy od 10 hodin v Bistru Razula, účastníci se během tříhodinového programu dozví zajímavosti o tomto tradičním valašském koláči a také si ho sami upečou pod vedením zkušené pekařky. Kurz je vhodný i pro děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám