Hlavní obsah

Ve Šternberku slavnostně rozsvítili vánoční strom

Novinky, Stanislav Petřík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 1. prosince se kolem sedmnácté hodiny sešli místní i přespolní na Hlavním náměstí ve Šternberku, aby slavnostně rozsvítili vánoční strom. Akce se zúčastnil starosta města i městské spolky, které zahrály pár vánočních písní. Stánkaři pak nabídli mnoho druhů vánočních punčů.

Foto: Stanislav Petřík

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Hlavním náměstí ve Šternberku

Článek

Před samotným rozsvícením vystoupil na pódiu starosta města Stanislav Orság (ODS) s krátkým projevem. Popřál všem občanům Šternberka  nádherné prožití adventu i následujících vánočních svátků.

Během samotného rozsvícení stromu bylo náměstí zaplněno do posledního místa. U stánků s punčem se navíc vytvářely dlouhé fronty, mnoho lidí bylo doslova uvězněno v davu a nemohli se nikam pohnout.

Andělé z pouličního divadla Trampoty s Ježíškem nabízeli dětem drobné sladkosti. Vezli za sebou obrovský kočárek, ve kterém se nacházel sám Ježíšek.

Na pódiu vystoupil Pěvecký sbor Šternberk. Děti zazpívaly tradiční české vánoční písně.

Druhou adventní neděli starosta přestřihne štrúdl

Pokud jste se nestihli zúčastnit slavnostní rozsvícení stromku, nic se neděje. Již příští neděli se bude konat další zajímavá akce.

Starosta města Stanislav Orság spolu s radními slavnostně přestřihne osmimetrový vánoční štrúdl a poté se dostane i na všechny návštěvníky, kteří budou mít jedinečnou možnost tuto nevídanou pochoutku ochutnat.

Náměstí neosiří ani v dalších dnech

Hned 11. prosince Pěvecký sbor ZŠ Svatoplukova zazpívá vánoční koledy v rámci projektu Česko zpívá koledy. O čtyři dny později vystoupí i pěvci ze ZŠ Náměstí Svobody.

Sérii vystoupení pak 22. prosince zakončí vystoupení mladých talentů z místní základní umělecké školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám