Hlavní obsah

Ve Stanislavicích proběhne tradiční hasičská soutěž do kopce

Novinky, Pavel Jaňurek

Stanislavice budou 20. srpna patřit dobrovolným hasičům, kteří se zde střetnou v již tradiční soutěži do kopce.

Foto: SDH Stanislavice

Stanislavická soutěž do kopce

Článek

Start soutěže je plánován na 14:30, kdy odstartuje první tým závodníků. Jedná se o soutěž v požárním útoku. Od ostatních soutěží se ta Stanislavická liší tím, že závodníci neběží po rovince, jak tomu bývá zvykem, ale do kopce.

Stanislavická soutěž do kopce měla velkou tradici v 80. letech. Poté se běhalo okolo hasičské zbrojnice. Před šesti lety se však do obce tato tradice vrátila a nyní jí běhají týmy z širokého okolí. Druhým rokem je součástí soutěže i putovní pohár, který v loňském kole soutěže vyhráli hasiči z Písečné, kteří trať pokořili v rekordním čase a to 17,7 vteřiny.

Pro týmy je navíc kromě pohárů připravena také zvláštní cena a to zájezd pro celý tým do hor. Již teď je přihlášeno více jak 30 týmů.

"Každoročně byla po soutěži taneční zábava, která se letos bohužel neuskuteční. Na vině jsou nejmenované osoby, které nás stále omezovaly a dělaly problémy, jen aby zábava nebyla. Nemůžeme si tak dopřát jednu z mála akcí pro občany Stanislavic," uvedli stanislavičtí dobrovolní hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám