Hlavní obsah

Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích se v sobotu začne lyžovat

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařská sezóna ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích startuje. Již v sobotu 4. prosince se otevře návštěvníkům první ze čtyř jeho sjezdovek - Horal u stejnojemnného hotelu. Vedle toho budou již o víkendu strojově upraveny první běžecké tratě mezi Ski areálem Machůzky a Ski areálem Razula.

Foto: Valachy.cz

Sjezdovka Horal uvítá v sobotu první návštěvníky.

Článek

„Letos zahajujeme lyžařskou sezónu o hodně dřív než obvykle – v jiných letech to bývalo až kolem Vánoc. Podmínky jsou velmi příznivé. Mrzne, takže již týden zasněžujeme a za poslední tři dny navíc nasněžilo 25 centimetrů sněhu. Sjezdovku Horal plánujeme otevřít v sobotu 4. prosince. Od tohoto dne tu bude fungovat také lyžařská škola. Otevření dalších sjezdovek budou následovat v návaznosti na počasí,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Ski areál Razula tvoří celkem čtyři sjezdovky o celkové délce dva kilometry. Nejdelší ze sjezdovek, Razula, měří kilometr. Sjezdovka Horal nacházející se u stejnojmenného hotelu měří 400 metrů a díky mírnému sklonu je ideální pro děti, začínající lyžaře a snowboardisty.

V zimě tu bývá v provozu i GoGEN snowpark a snowtubing. Vlek je v provozu od 9 do 16 hodin. Sjezdovka Horal je osvětlená, takže nabízí i večerní lyžování, to ale prozatím umožněno nebude kvůli potřebě nočního dosněžování.

Celodenní permanentka na sjezdovce Horal stojí 240 korun, půldenní 150 korun, stejná cena platí pro děti i dospělé. Od ledna bude v ceně skipasu zahrnut i bonus v podobě hodinového bezplatného vstupu do nového termálního bazénu v hotelu Horal, který je nyní těsně před dokončením a bude zprovozněn na přelomu roku. www.razula.cz

Návštěvu Velkých Karlovic si mohou děti o víkendu zpestřit i setkáním s Mikulášem. V sobotu 4. prosince se v Cocktail baru Spa hotelu Lanterna od 15 hodin koná Mikulášská Kinder Disco.

V neděli 5. prosince Mikuláš s družinou Čertů a Andělů zavítá do hotelu Galik. V 15 hodin tam vypukne zábavný program nazvaný Mikuláš s klauny z Balonkova. Pro děti bude připravena tvůrčí dílna s kouzelnickou výchovou a výukou zdobení perníčků a výroby tvarovaných balonků. Každý výtvor bude odměněn cenou. Chystá se i spousta her a soutěží. S nadílkou pak dorazí i Mikuláš. www.valachy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám