Hlavní obsah

Ve Ski areálu Razula se stále lyžuje, otevřeno bude i na Velikonoce

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco většina lyžařských areálů ve Zlínském kraji již kvůli teplému počasí a nedostatku sněhu ukončila sezónu, ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích se stále lyžuje. Deseticentimetrová sněhová nadílka z tohoto týdne a noční teploty klesající pod nulu pomáhají udržet svahy v dobrém stavu.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Sjezdovku Razula stále pokrývá dostatečná vrstva sněhu.

Článek

Kromě Razuly se v horských oblastech Zlínského kraje lyžuje už jen ve Ski centru Kohútka či nejvýše položených Pustevnách. 

„Do neděle 20. března máme v plánu ponechat v provozu obě dosud funkční sjezdovky Razula a Horal. Na dětské sjezdovce Horal pak již sezónu ukončíme, zde sníh přece jen mizí rychleji. Hlavní sjezdovka Razula je stále ve velmi dobré kondici, na ní ještě konec neplánujeme. Návštěvnost ve všední dny slábne, protože lidé už spíš vyrážejí na kolo než na lyže, takže od pondělí do čtvrtku bude Razula uzavřena. Ale na Velikonoce chceme ještě lyžovat a vleky pustíme minimálně od pátku do neděle,“ uvedl Luboš Sušila ze Ski areálu Razula.

Ten byl i přes teplejší počasí tohoto týdne s návštěvností spokojen. Do Ski areálu Razula jako jednoho z posledních otevřených středisek si našlo cestu hned několik školních lyžařských kurzů z širšího okolí. Období kurzů ale tímto týdne pro letošek končí.

„Lyžařům o víkendu doporučuji vyrazit za lyžováním spíše ráno a v dopoledních hodinách. V noci mrzne a sjezdovky jsou upravené a tvrdé, odpoledne se většinou lyžuje na měkkém jarním sněhu,” zdůraznil Luboš Sušila.

Také na Velikonoce se očekávají pro lyžování ještě stále dobré podmínky, nejspíš se bude lyžovat již naposledy v letošní sezóně. Návštěvníci si navíc můžou výlet do Velkých Karlovic zpestřit ochutnávkou jehněčích specialit a velikonočními programy či jarmarkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám