Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku zahájí v sobotu svoz vánočních stromků

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé Frýdku-Místku mohou odložit vánoční stromky ke kontejnerům na komunální odpad (v sídlištní zástavbě). Frýdecká skládka je bude svážet od 12. ledna, a to vždy v sobotu. Následně se svozy uskuteční 19. ledna a 26. ledna.

Foto: Jana Matějíková

Svoz vánočních stromků.

Článek

„Vánoční stromky budou stejně jako v minulosti sváženy do kompostárny, kde jsou štěpkovány a následně využity při výrobě kompostu,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že loni v lednu bylo svezeno přes 15,5 tun stromků, což je ve srovnání s rokem 2017 nárůst o více jak půl tuny.

Frýdecká skládka, která sváží stromky, žádá občany, aby z nich odstranili vánoční ozdoby a pokud možno také všechny závěsné háčky.

„Vánoční stromy z náměstí budou odstraněny v tomto týdnu. Naši pracovníci z nich odřežou větve, které se štěpkují, kmeny následně rozřežou a odvezou zpět majitelům stromů, což je již několik let běžná praxe,“ doplnil předseda představenstva technických služeb Jaromír Kohut.

Reklama

Výběr článků

Načítám