Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku usedlo do lavic na pět set prvňáčků

Novinky, Jana Matějíková

Ve Frýdku-Místku klesá počet prvňáčků. Předloni usedlo do lavic dvanácti základních škol zřizovaných městem 539 prvňáčků. Loni už jich bylo o 31 méně a letos se počty opět snížily.

Foto: Petr Pavelka

4. ZŠ - prvňáčci

Článek

V souvislosti se zápisy mělo dnes do škol nastoupit 504 prvňáků. To je v porovnání s minulým školním rokem o čtyři méně.

„Počty zatím nejsou přesné, protože od doby zápisu se mohly některé děti odstěhovat, ale také přistěhovat. Přesný počet prvňáčků získáme od ředitelů škol až v prvním týdnu nového školního roku," řekl primátor Michal Pobucký s tím, že kapacita základních škol ve městě je dostačující.

Město pro všechny prvňáčky připravilo malý dárek v podobě baťůžku na přezůvky nebo svačinu s přiloženou dětskou zástěrkou včetně fixů na její vybarvení.

Náměstek primátora Karel Deutscher přivítal prvňáčky 4. ZŠ na ulici Komenského v Místku. Primátor Michal Pobucký vítal žáky Gymnázia a střední odborné školy na ulici Cihelní ve Frýdku, která letos nově otevřela osmileté gymnázium. Podpořit by jej mohlo i město, které hodlá na vybavení gymnázia, jehož zřizovatelem je Moravskoslezský kraj, přispět částkou sto tisíc korun. Rozhodovat o tom budou ve středu zastupitelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám