Hlavní obsah

Varieté Orfeum v karlovarském Národním domě ožije tancem

Novinky, Eva Jungmanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní sál Varieté Orfeum v Národním domě v Karlových Varech políbí múza tance. 22. května od 19:00 hodin zde vystoupí Taneční škola Harmonie. Program zahájí francouzský kankán, pak se zahalí do atmosféry první republiky a na závěr ožije swingem. Vše zpestří dobová módní přehlídka a živá kapela.

Foto: Eva Jungmanová

plakát na akci

Článek

Jako mávnutím kouzelného proutku účastníci akce zažijí atmosféru kankánového Moulin Rouge, noblesu a eleganci let 20. a 30. či údery stepujících bot v rytmu jazzu a swingu.

Rozpumpuje je rytmus charlestonu, kterým je tehdejší svět doslova posedlý a uhranou vás šaty zvané Flapper dress, jež jsou na vrcholu slávy. Ocitnete se v Americe v době prohibice, v nejznámějším klubu té doby, v Cotton clubu. V místě, kde se setkávají vlivní šéfové podsvětí a bují mafie.

Retro pásmo plné tance a stepu vytvořila choreografka a návrhářka kostýmů Eva Jungmanová. „Stejně tak, jako se módní přehlídky stávaly součástí filmů zvaných „fashion plate“, je i přehlídka dobové módy součástí našeho představení. Filmové hvězdy udávají módní trendy a stříbrné plátno propaguje používání make-upu,” uvedla.

Představení oživí svým umem také děti. Kouzlo a eleganci let dávno minulých můžete po představení zažít také na vlastní kůži. Stačí si zapůjčit dobové kostýmy a nechat si udělat svůj retro portrét ve stylovém, reprezentativním interiéru Národního domu – hotelu Ambassador.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám