Hlavní obsah

Vánoční výstava v Hvozdné představí betlémy různých tvarů a velikostí

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenechte si ujít nadcházející víkend ve Hvozdné na Zlínsku. Uvidíte tu jednu z nejpoetičtějších výstav, které se konají v předvánočním období ve Zlínském kraji.

Foto: Martina Žáčková

Největšímu zájmu dětí se na hvozdenské výstavě vždy těší mechanické betlémy.

Článek

Výstavu tradičně pořádá místní Kroužek divadelních ochotníků v prostorách osm desítek let starého divadelního sálu v obci Hvozdná. Nádech této nostalgie "starých dobrých časů" ve spojení s pečlivě vybíranými vánočními dekoracemi, betlémy i drobnými řemeslnými dárky a vůní jehličí činí z výstavy vždy nezapomenutelný zážitek.

Také letos bude součástí ukázka lidových betlémů všemožných materiálů, barev a velikostí včetně betlémů mechanických. Na prodej budou různě zdobené adventní věnce, vánoční dekorace či perníčky a mistr ČR ve floristice Jaromír Kokeš předvede prezentaci vánočních trendů. V pátek bude otevřeno od 17 do 20 hodin, v sobotu od 9 do 19 a v neděli od 8 do 18 hodin.

Kroužek divadelních ochotníků vedle toho uspořádá 18. prosince Živý Betlém před budovou divadla. Nebude chybět ani oblíbená Ježíškova pošta, strom splněných přání, zabíjačkové speciality či svařák.

Den před Silvestrem, 30. prosince, se pak ve hvozdenském divadle uskuteční Večer S+Š, na němž ochotníci zazpívají nejznámější písně ze Semaforu za doprovodu skupiny Dixseal.

Reklama

Výběr článků

Načítám