Hlavní obsah

Vánoční strom rozzářil Českou Třebovou

Novinky, Klára Borková

Několik desítek Českotřebovských občanů dnes přišlo na Staré náměstí společně oslavit první adventní večer, který vyvrcholil ohňostrojem a rozsvícením vánočního stromu.

Foto: Klára Borková

Předvánoční atmosféra na Starém náměstí v České Třebové

Článek

Úderem sedmnácté hodiny se náměstím v České Třebové rozezněly vánoční koledy, které se střídaly s uměním místních umělců a školáků. Ti přednesli vánoční básně či zahráli na hudební nástroje. Na velkoplošné obrazovce se objevil také starosta města, který popřál všudypřítomným krásné svátky. Poté následoval ohňostroj, který zakončil starostův proslov.

Když náměstí utichlo, desítky párů očí upřeně pozorovaly stále ještě zhasnutý strom, který se začal po částech rozsvěcet. Nejdříve se rozjasnila hvězda, která zdobí vrcholek stromu. Nato se rozsvítilo tisíce zlatých žároviček, které ozdobily ostatní části vánočního stromu. Následovaly světelné efekty, které stromek dozdobují.

Rázem byla ve vzduchu cítit vánoční atmosféra, dětské oči jiskřily při pohledu na osvícený strom. Poté, co se lidé pokochali nádherou vánočně nasvíceného náměstí, pomalu se odebírali ke svým domovům, kde už na ně byla připravená k zapálení první svíce na adventním věnci.

Reklama

Výběr článků

Načítám