Hlavní obsah

Vánoční štědrá sbírka pro psí útulek v Troji, opět ztracená zvířata na Silvestra

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 15 tisíc lidí přineslo na Vánoce do pražského trojského zvířecího útulku 81 000 kilogramů suchého krmiva, piškot, psích pamlsků během vánočních dnů otevřených dveří. Je to nejvíce za posledních pět let, na Silvestra už byla návštěvnost slabší. Je dobře, že myslíme i na zvířata.

Foto: MPP

Dary byly opravdu štědré

Článek

Pomůže to i modernizaci

„Nejštědřejší byli návštěvníci na Štědrý den. Darované krmení pokryje téměř tři čtvrtiny roku. Kromě potravy dostala zvířata misky, hračky, obojky, vodítka a deky do kotců. Někteří pomohli také penězi, za dva dny se na darovém účtu sešlo 26 500 korun. Společně s dalšími finančními prostředky budou peníze použity na moderní vybavení veterinárních ordinací a další obnovu a vybavení prostor,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

„Za projevenou pomoc velmi děkujeme a vážíme si jí. Nejen díky ní pak můžeme péči a starost o zvířata stále zlepšovat,” sdělil ředitel městské policie Eduard Šuster.

Loni bylo nejvíce odložených zvířat, zejména štěňat

Ve srovnání s jinými roky byl konec roku 2018 naopak nejnáročnější na počet odložených zvířat, nejčastěji se jednalo o nechtěná štěňata.

Díky skvělé péči ošetřovatelů si je mohou zájemci od dnešního dne vzít do svých domovů.

Většinou utekli před rachejtlemi

Na Silvestra a Nový rok bylo do útulku v Troji nahlášeno celkem 37 nálezů a 35 ztracených psů. Bylo přijato 18 zvířat, z nichž 13 bylo téměř bezprostředně vráceno zpět domů k jejich majitelům.

Právě perfektní práce ošetřovatelů stála za tím, že i přes chybějící řádné označení některých zvířat, se je díky popisu podařilo dohledat v systému, takže si pro ně majitelé přijeli rovnou na místo nálezu.

Reklama

Výběr článků

Načítám