Hlavní obsah

Vánoční škola na břevnovské Marjánce rozdováděla děti i rodiče

Novinky, Vratislav Konečný

Školní hřiště a přilehlé pozemky na břevnovské Marjánce byly ve středu 15. prosince od 16 hodin v zajetí žactva a samozřejmě zvědavých rodičů. Sněhová nadílka vykouzlila nádhernou vánoční atmosféru a užívali si ji všichni přítomní. Při rytmu reprodukované hudby se vlnily i podstatně starší ročníky.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Sněhová nádílka besídce přála

Základka s rozšířenou výukou jazyků už má v pořádání Vánoční školy tradici. Dnes měli malé jubileum, pátý ročník, a podle ředitelky školy Bc. Mgr. Anny Niklové se mimořádně vyvedl:

"Konečně je to opravdu vánoční, všichni z toho máme velkou radost. Možná mohla být účast ještě větší, přišli převážně rodiče a příbuzní. Dědečkové a babičky raději zůstali doma, protože, jak sám vidíte, komunikace nepřejí vycházkám.“

Děti se bavily po celý den, a jak dodala ředitelka, „budou ještě zítra i v pátek“.  Program bude v menší míře pokračovat i při výuce. Již odpoledne část  žáků zpívala a hrála na flétny v Písecké bráně. Na školním hřišti předváděla drobotina, co se naučila v tanečním kroužku. Třebaže waltz nebo passo doble na sněhu nebyly až na jedničku, všechny přítomné to zahřálo.

„Nechtěli jsme dělat program, aby vystupovala třída po třídě. Necháváme dětem daleko větší volnost, některé se jen dívají, ale mohou si tu vyrobit i různé hračkky, vánoční ozdoby, připomenous si staročeské zvyky," dodává ředitelka Niklová.  

Učitelka Květa Braunová vystřihovala dětem papírové hvězdy, šlo jí to báječně, jednu mám doma. U vedlejšího stolku se pouštěly v umyvadle lodičky se svícínky. Na plácku u hřiště to vonělo opečenými klobásami (byly výborné), čajem a dobrou náladou. Děti i dospěláci se bavili, a o úsměvy jde v prvé řadě. Ohňostroj na závěr dodal celé akci slavnostní ráz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám