Hlavní obsah

Vánoční prohlídky na hradě Křivoklát zahájí Svatoštěpánská mše

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během vánočních svátků bude na hradě Křivoklát otevřen hlavní prohlídkový okruh vždy od 10 do 15 hodin - bude tomu tak ve dnech od 26. prosince do 8. ledna (kromě pondělí a Nového roku). Na programu bude i Svatoštěpánská mše v hradní kapli, při které se zapálí Betlémské světlo.

Foto: hrad Křivoklát
Článek

Vánočně osvětlený hrad Křivoklát uvidí lidé od 23. prosince od 16 hodin a dále každý den od 16 do 24 hodin až do 8. ledna 2012. Během vánočních svátků bude otevřen hlavní prohlídkový okruh vždy od 10 do 15 hodin, a to ve dnech od 26. prosince do 8. ledna (kromě pondělí a Nového roku).

Hlavní prohlídkový okruh nazvaný jako Gotické paláce s doplněním Napříč českou historií aneb Rozmanitost slohů na Křivoklátě zahrnuje horní nádvoří a většinu interiérů horního hradu. Vede např. místností nazývanou Stříbrnice, hradní kaplí, sály rytířským a velkým královským s expozicí gotického malířského a sochařského umění. Ukončena je v hradních sklepeních, užívaných jako vězení, vč. přízemí Velké věže, v níž jsou lovecké sbírky.

Vánoční prohlídky zahájí v pondělí 26. prosince od půl jedenácté Svatoštěpánská mše v hradní kapli, kterou celebruje děkan Ján Petrovič. Při ní se rozezní nové křivoklátské zvony.

Na hradě bude v kapli k dispozici od 26. prosince Betlémské světlo. Při prohlídkách hradu si mohou návštěvníci rozsvítit Betlémské světlo ve Velké věži a splnit si tak své přání (svíčky budou připraveny v pokladně hradu).

Reklama

Výběr článků

Načítám