Hlavní obsah

Vánoční plavání s Barborou Závadovou hostila Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 22. prosince uspořádal Klub plaveckých sportů Ostrava v 50metrovém bazénu v Ostravě-Porubě akci pro děti a mládež Vánoční ARENA swim clinic s plavkyní Barborou Závadovou.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.12.2016 ARENA swim clinic s Barborou Závadovou.

Článek

V bazénu se sešlo hejno dětí, které chtěly na vlastní oči vidět českou nejlepší plavkyni Barboru Závadovou, která na mistrovství světa v krátkém bazénu v kanadském Windsoru obsadila ve finále v polohovém závodě na 400 m 7. místo a stala se tak opět nejúspěšnější plavkyní České republiky. Na Mistrovství ČR pak přidala ještě pět titulů.

Dětem Barboru Závadovou představil trenér Klubu plaveckých sportů Ostrava Mgr. Libor Kohut. Děti byly připraveny a většina již věděla, že Baja, jak ji na tréninku většinou říkají, byla na olympiádě v Riu de Janeiru, že v roce 2012 na mistrovství Evropy v Debrecínu získala na 400 m polohového závodu bronzovou medaili, že na mistrovství světa v roce 2015 v Kazani obsadila ve stejné disciplíně 5. místo v čase 4:35,60.

V úvodní besedě jen kulily oči, když zjistily, že Bája trénuje dvakrát denně v bazénu a potom ještě v posilovně, že denně uplave asi 11 kilometrů a za rok to dělá 3500 kilometrů. 

Pak Bája skočila do vody a vystřihla metodicky perfektně, správně a předpisově všechny disciplíny polohového závodu. Pod bedlivým okem vedoucího trenéra KPSO Vítězslava Hartmanna, trenéra Borise Neuwirta, Jana Pala a Petry Formánkové zaplavala motýlka, znak, prsa a kraul.

Stejné disciplíny vyzkoušely i děti, které chtěly svému sportovnímu vzoru ukázat, co se všechno již v plavání naučily. Trenér Libor Kohut pak děti rozdělil do skupin k závodu ve štafetách. V jednom družstvu pak Bája byla finišmankou.

Po závodě přijde odměna. Bája Závadová děti podělila dárky od sponzorů plavání společnosti ARENA a Terezia Company, s.r.o., a tak si děti domů odnášely první „Ježíškovské” dárky v podobě plaveckých čepic, brýlí a pochutin. Navzájem si všichni popřáli pěkné Vánoce a šťastný Nový rok 2017.

„Posledních čtrnáct dní bylo pro mě hodně náročných. Zúčastnili jsme se  mistrovství světa v krátkém bazénu. Dostala jsem se finále a obsadila sedmé místo. Na Mistrovství ČR v plavání v Plzni jsem získala pět titulů. Takže jsem spokojena. V příštím roce máme mistrovství světa v Budapešti, tak tam bych se chtěla dostat do finále, ale hlavně bych se chtěla dostat trénovat do Austrálie. Chtěla bych poznat nové tréninkové metody, abych se mohla zlepšovat a nominovat se na olympiádu v roce 2020,” svěřila se Barbora Závadová.

Co napsala za okno Ježíškovi? „Hodilo by se mi auto, to bych potřebovala... Ke každému Ježíšku bych si přála finále na OH, ale jinak, fakt, nějaké velké přání nemám. Zdraví a abychom byli šťastní s tím, co máme,” dodala Bája.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám