Hlavní obsah

Vánoční koncert Terezy Mátlové v Praze-Petrovicích byl pro nemoc interpretky zrušen

Novinky, Miroslav Nedoma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benefiční Vánoční koncert Terezy Mátlové a jejích přátel, plánovaný na večer 25. prosince v Praze-Petrovicích, byl pro nemoc hlavní účinkující zrušen a odložen na neurčito.

Foto: Miroslav Nedoma
Článek

Až bude známo budoucí datum koncertu, budeme o termínu informovat.

Na odpoledne Božího hodu vánočního jsou všichni zájemci zváni do kostela sv. Jakuba Staršího v Praze-Petrovicích k návštěvě betléma, k plamínku betlémského světla (možno si je přenést domů) i k rozjímání…

Tereza Mátlová absolvovala operní zpěv na pražské HAMU. Je pravidelným hostem mnoha prestižních hudebních festivalů, jakými jsou Pražské jaro, Janáčkův Máj, festival J. S. Bacha v Lipsku, festivaly v jihokorejském Soulu, italském Lugu, v izraelském Abu-Gosh či festival v irském Wexfordu, kde v roce 1999 získala cenu nadace Gerharda Arnholda v kategorii talent roku. Jako sólistka hostuje v Národním divadle v Praze a na významných světových operních scénách.

Od roku 2003 je exkluzivně zastoupena hudební agenturou GOJA, u které vydala své sólové CD a CD Hvězda betlémská společně s Karlem Gottem, Evou Urbanovou a Danielem Hůlkou. Několik CD se natáčelo i v kostele sv. Jakuba Staršího v Praze-Petrovicích, jehož historie sahá až do 2. poloviny 13. století. Při koncertu měli společně s hlavní interpretkou účinkovat Markéta Cukrová (mezzosoprán) a Jan Kalfus (varhany).

Reklama

Výběr článků

Načítám