Hlavní obsah

Vánoční kluziště !!! v Ostravě už mrazí a čeká na bruslaře

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavba Vánočního kluziště !!! se na Masarykově náměstí v Ostravě naplno rozběhla v pondělí 16. listopadu. Počasí 6. ročníku Vánočního kluziště !!! přeje. Pořadatelé s radostí oznamují: "Mrazíme!"

Foto: Josef Zajíc

Vánoční kluziště !!! v Ostravě 24.11.2015. Ilustrační snímek.

Článek

Vánoční kluziště !!! (i s třemi vykřičníky jako symbolem města Ostrava) je projekt, který zajišťuje Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s.r.o. -  SAREZA. Díky Statutárnímu městu Ostrava, městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a významným sponzorům, bude i letos bruslení zdarma.

Zpoplatněna je pouze půjčovna a brusírna bruslí, půjčovna tučňáků (pomůcky pro děti) a šatna. V areálu kluziště bude k dispozici zázemí s občerstvením a sociální zařízení.

Slavnostní zahájení je naplánováno na 28. listopadu 2015. Zahájení 6. ročníku Vánočního kluziště !!! bude jízdou historickou tramvají Barborka, která vyjede spolu s tučňákem Rudolfem od zastávky tramvají Vozovna Poruba v 15,00 hodin. Asi v 15,20 bude tramvaj na Výstavišti (zastávka tramvají u Černé louky a Divadla Antonína Dvořáka) a pak, spolu s bubeníky, se zájemci přemístí na Masarykovo náměstí, kde bude zahájen slavnostní program.  

Kluziště využívají všechny věkové skupiny. Organizátoři dávají možnost také školám a organizacím zpříjemnit dětem předvánoční období i v rámci školní docházky.

"V letošním 6. ročníku Vánočního kluziště !!! připravujeme program a soutěže, které si návštěvníci oblíbili. Nebudou chybět diskotéky na ledě, hokejové a krasobruslařské exhibice a 5 x 3 metrová LCD obrazovka, na které se bruslaři uvidí. Motiv letošních postaviček ze slámy si necháváme jako překvapení, ale věříme, že budou velmi oblíbené," informovala Hana Ryšánková, mluvčí společnosti SAREZA.

"Provoz Vánočního kluziště !!! bude probíhat do 3. ledna 2016 včetně sobot, nedělí a svátků vždy v čase od 10:00 do 20:00 hodin. Návštěvnost 5. ročníku byla rekordní a vyšplhala se na 20 000 lidí. Toto číslo se každým rokem zvyšuje, což dokazuje velkou oblíbenost této nádherné atrakce. Pevně věříme, že společnost SAREZA opět přispěje k vytvoření příjemného svátečního prostředí v centru Ostravy, " dodala Ryšánková.

Všechny informace o projektu, programu, soutěžích a samotném dění na Vánočním kluzišti !!! mohou zájemci sledovat na webu www.vanocnikluziste.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám