Hlavní obsah

Vánoční kluziště na Masarykově náměstí v Ostravě nabízí sport, zábavu a soutěže

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již třetím rokem pořádá Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy bruslení pro veřejnost na Vánočním kluzišti v centru Ostravy na Masarykově náměstí. Od 1. prosince je v provozu a nabízí veřejnosti sport, zábavu a soutěže.

Foto: Josef Zajíc

Vánoční kluziště v Ostravě. Tučnák s dětmi. 14.12.2012

Článek

Pořadatelé připravili program od 1. prosince do 1. ledna. Vánoční kluziště má rozměry 30 x 15 metrů a pro veřejnost je otevřené v blocích. Každý den od 10 do 12 hodin plochu nejvíc využívají dospělí a v poslední době začínají chodit i celé třídy škol.

Další blok je otevřen od 13 do 15 hodin. Po nezbytné úpravě ledové plochy následuje nejvíce navštěvovaný blok od 16 do 18 hodin a pokračuje večerní blok od 18.30 do 20 hodin.

Bruslení je zdarma. Návštěvníci musí dodržovat návštěvní řád kluziště a chovat se tak, aby nedošlo ke zranění. Mohou si půjčit brusle za 50 Kč na jeden bruslařský blok. Pro malé děti, které se teprve učí bruslit, nabízejí pořadatelé malého tučňáka, který je oporou pro první krůčky malého adepta.

Podle pořadatelů denně zapůjčí v průměru 157 párů bruslí. Bruslaři si mohou své věci uschovat v zamykatelných skříňkách po dobu jednoho bruslařského bloku. Za věci, které jsou uložené mimo skříňku, pořadatelé neručí.

V pátek 14. prosince se v odpoledních hodinách prohánělo na kluzišti asi 150 dětí. Hitrádio Orion pro ně v tu dobu pořádalo znalostní i sportovní soutěže. V soutěži rodičů a dětí absolvovali rychlostní slalom a nejlepší byli odměněni kvalitními cenami, které poskytlo Hitrádio Orion a obchod se sportovním zbožím Decathlon.

V tu dobu si mohli rodiče starších dětí odskočit na něco dobrého do mnoha stánků, projet se vláčkem či si poslechnout kulturní vystoupení v rámci akce České Vánoce na Masarykově náměstí v Ostravě.

Na Vánočním kluzišti budou v průběhu příštího týdnu zajímavé programové bloky jako například: v pondělí 17. 12. v 16.30 OZO - kabaret a zábava na ledě, v úterý 18. 12. v 16 hodin bruslení s hasiči, ve středu 19. 12. v 16 hodin exhibice v krasobruslení, pokračovat bude diskotéka na ledě s Jirkou Hynerem, ve čtvrtek 20. 12. určitě všechny zaujme exhibiční utkání HC Vítkovice Steel. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám