Hlavní obsah

Vánoční jarmark v Lipníku nad Bečvou s pohádkou i ohňostrojem

Novinky, Monika Malíšková

Stalo se již tradicí, že v polovině prosince pořádají v Lipníku na náměstí Vánoční jarmark. Ani letos tomu nebylo jinak. Jarmarkem, který bývá považován za vyvrcholení zimní sezóny, se mohli všichni, kteří chtěli strávit příjemný den plný předvánoční atmosféry, potěšit v pátek 10. prosince.

Foto: Monika Malíšková
Článek

Stánkový prodej začal už v 10 hodin dopoledne. Lidé si mohli koupit tradiční vánoční výrobky jako svíčky, jmelí nebo vánoční ozdoby. Kromě toho byly k vidění ukázky klasických řemesel - kováři či řezbáři.

Samozřejmě nechyběly ani stánky s oblečením. Na své si přišli také milovníci horkého punče, svařeného vína a medoviny. Celé náměstí provoněly grilované klobásky a bramboráky.

Již od rána byl jarmark provázen kulturním programem. Svá vystoupení předvedly děti z lipenských základních škol, z různých kroužků při Středisku volného času nebo také folklórní soubor Maleníček.

O půl páté navíc vystoupili herci z divadla Mrak se svou Vánoční pohádkou. Před šestou hodinou se náměstí naplnilo davy lidí. Jako každý rok byl totiž jarmark zakončen velkolepým ohňostrojem, který si nechtěl nechat nikdo ujít.

Reklama

Výběr článků

Načítám