Hlavní obsah

Vánoční jarmark v Libochovicích nabídl bohatý kulturní program

Novinky, Jiří Růzha

V sobotu 7. prosince se na náměstí v Libochovicích konal pod rozsvíceným Vánočním stromem malý Vánoční jarmark s bohatým kulturním programem.

Foto: Jiří Růzha

Vánoční jarmark v Libochovicích - dětský pěvecký sbor ze ZŠ Libochovice

Článek

Odpolední sobotní čas druhého Adventního víkendu využilo na 400 obyvatelů městečka nad Ohří k příjemnému setkání na náměstí pod rozsvíceným Vánočním stromem. Malý Vánoční jarmark, plný předvánočního zboží, sladkostí, svařáku, medoviny a jiných pochutin, připravilo Město Libochovice za spolupráce Trhy Ředhošť.

Celou akci zahájila starostka města Ing. Jana Holá a místostarosta Mgr.Josef Krob. Následoval bohatý program, který zahájil dětský pěvecký sbor z místní Základní školy J. E. Purkyně. Vánoční zpěvy v podání dětí měly veliký úspěch. Konferenciér Václav Malát, který celou akci nejen uváděl, ale i zvučil, měl plné ruce práce. Po školácích následovalo divadelní představení s Vánoční tématikou místního dětského divadelního souboru MALIS. Představení bylo plné andílků a Vánoc.

Mezi tím po náměstí procházel Mikuláš s andělem a čertem, kteří rozdávali přítomným dětem sladkosti. Rodiče se zase zastavovali na svařáčku u stánku paní Bauerové z restaurace Pamplona, čerstvé majitelky ceny Restauratér roku 2013. Po malé přestávce, vyplněné soutěží pro děti zahájil další část programu taneční orchestr ZUŠ Libochovice. Závěrečná píseň Haleluja v podání zpěvačky orchestru byla velmi dojemná.

Další částí jarmarečního programu bylo vystoupení pěveckého sboru Melodie. Písně s vánoční tematikou se nesly pomalu se šeřícím náměstím a pronikaly i do vedlejších uliček. Jako dekorace byly rozsvícené stánky se zbožím, do modra laděný vánoční stromek a poletující sníh. Závěr patřil opět dětskému divadelnímu souboru MALIS a jeho andílkům.

Vánoční jarmark se vydařil díky pořadatelům a hlavně i díky lidem v zákulisí, což jsou techničtí pracovníci města. Tento jarmark je možná základ nové tradice v Libochovicích, protože takovýchto setkání občanů města spojené s kulturou není nikdy dostatek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám