Hlavní obsah

Vánoční jarmark na vás čeká pod arkádami zámku Radíč

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani to nečekali, ti radíčtí páni, že jejich zámecký jarmark takový úspěch slaviti bude. Loňský úspěch v pořadatelích probudil zdravou euforii z dobře odvedené práce. A půvabná kastelánka Lenka Šíchová se již těší na letošní, ještě bohatší. Vzhůru na veselý Radíč, potěšit oko, duši i útroby své.

Foto: radíč
Článek

 Pro radost malých i velkých

 "Oproti loňskému roku jsme se však neupejpali a naplnili šikovnými hand-made tvůrci-prodejci nejen zámecké prostory a každou jeho arkádu, ale i cestu od zámecké brány k zámku. Umožnilo nám to navýšit počet prodejců na 40! O čem jarmark bude? Naleznete zde jak kvalitní domácí dobroty na vánoční stůl, tak krásné hand-made dárky pod stromeček," chlubí se akcemi paní Šíchová.

Chocolatierka Lucie Glaister navíc předvede na Arkádovém nádvoří zámku Radíč opravdovou čokoládovou show, děti si navíc budou moci vyrobit svá originální čoko-lízátka.  A také jen pro ten jediný zimní den je zámek otevřen návštěvníkům na zážitkové prohlídky spojené s hledáním čarovného pokladu a s proměnami dětí v princezny a rytíře.

"Zábava přece k jarmarku patří," dodává kastelánka.

Sladké, kyselé, slané, hliněné, proutěné, drátěné..., a nádherné

Jarmark je skutečně doslova nabitý hvězdami z pomyslného tvůrčího nebe – přijede  Zuzana Honsová se svou kouzelnou malířskou tvorbou, ateliér Rokaho s něžnými Andělkami, voňavá mýdla z Čarovného mlýna, veselé autorské hračky Diany Pinkasové, floristické umění Studia Kytice, „ulítlá“ designová móda z dílny Jany Jajap Veselé a samozřejmě šperky všech možných druhů a tvarů, betlémy, keramika a mnoho dalšího.

Z domácích dobrot budeme moci ochutnat luxusní Angus klobásy, vína  z Vinařství Waldberg, kozí sýry i holandské sýry z Holandskykluk.cz, sušené ovoce, dortíky s láskou, lhenické mošty, dortíky a netradiční vánoční cukroví z Babovko.cz, bio sušenky z Biopekárny Zemanka, Řecké speciality, vánoční čaje Sonnentor a dále zavařeniny, omáčky, dipy, čerstvé těstoviny a mnoho dalšího.

Vstupné na jarmark: 30,- Kč Vstupné na prohlídku: viz ceník na www.zamekradic.cz

Chateau Radíč nově obdrželo titul Svatební místo roku 2012 - Nováček.

K tomu Lenka Šíchová dodává: "Nehrajeme si na luxusní zámek ohromující přepychem. Ani nemáme předpoklady takoví být. Chateau Radíč nejlépe vystihuje charakteristika barokní zámek s atmosférou pohody romantického venkova... A tak to tady i je. Ukazujeme venkov lidem z té přívětivé, romantické strany, svatebčané se zde mohou cítit bezprostředně, uvolněně. Prostě pohodová svatba na malém venkovském zámku."

Reklama

Výběr článků

Načítám