Hlavní obsah

Vánoční Den s průvodcem zavítá letos kromě Frýdku-Místku také do Frýdlantu nad Ostravicí

Novinky, Lucie Talavašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den s průvodcem se převléká opět po roce do vánočního a letos kromě Frýdku-Místku zavítá také nově do Frýdlantu nad Ostravicí.

Foto: www.beskydy.com

V průběhu Vánočního Dne s průvodcem navštívíme místecké kostely

Článek

První prohlídka se uskuteční 10. prosince ve Frýdku-Místku. Zde se sejdeme na náměstí Svobody v Místku v 15.00 hodin. V průběhu 1,5 až 2 hodin s průvodcem navštívíme místecké kostely - kostel sv. Jakuba, kostel Všech svatých a kostel sv. Jana a Pavla. V kostele sv. Jana a Pavla účastníkům zazpívají také děti ze Základní umělecké školy Frýdek-Místek.

O den později, tj. 11. prosince, zavítá Vánoční Den s průvodcem do Frýdlantu nad Ostravicí. Sraz bude před Kulturním centrem (u Městského úřadu) v 16.00 hodin. Odtud se vydáme do zrekonstruované Galerie uměleckého smaltu a litiny, poté přes parčík na náměstí, navštívíme kostel sv. Bartoloměje a na závěr pak kapli v nynějším Domově pro seniory, která je věrnou napodobeninou chrámu sv. Pavla v Římě.  V průběhu Vánočního Dne s průvodcem ve Frýdlantu nad Ostravicí se mohou návštěvníci těšit také na vánoční vystoupení dětského folklórního souboru Lašánek. 

Pojďte tedy společně s námi nasát pravou vánoční atmosféru a zároveň se dozvědět, co jsou to liturgická období, advent, co znamenají jednotlivé adventní neděle, jak se v minulosti na Frýdecko-Místecku slavily Vánoce a jaké zde byly zvyky nebo v čem mají původ betlémy, vánoční stromy, koledy a jiné symboly Vánoc. Vánoční Den s průvodcem se koná zdarma a za jakéhokoliv počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám