Hlavní obsah

Vánoční besídku v Klausově základce si užili děti i dospělí

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůbec se nestyděli a zpívali jako profesionálové. Prvňáci ze základní školy Klausova na Praze 13 měli spolu s ostatními školáky obou stupňů vánoční besídku, spojenou s vánočním trhem. Na tom se prodávaly výrobky zhotovené za pomoci učitelek šikovnýma dětskýma rukama.

Foto: Vratislav Konečný

Když se zpívají koledy

Článek

Písně vánoční i koledy zazněly v podání prvňáků naprosto spontánně, byl jich celý blok a bez nejmenšího zádrhelu. Bylo vidět, že učitelky si se svými svěřenci vyhrály.

Po zpěvohře se otevřely dveře do školní jídelny, ve které ležely na stolech předměty vztahující se k Vánocům. Adventní věnce, svícny, papírové i z jehličnatých větví, voňaví hadroví medvídci, svátečně zabalené nazdobené cukroví, k tomu i pohoštění jak sladké, koláče a buchty, tak i chlebíčky s rybičkovou či sýrově česnekovou pomazánkou. Děti ukazovaly rodičům, které dárečky vyrobily, dospělí pozvolna vyprazdňovali peněženky i dárky obsypané stoly.

Reklama

Výběr článků

Načítám