Hlavní obsah

Vánoční andělé obsadili zámek Dobříš

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andělé všech tvarů, velikostí a barev se v předvánoční době slétli na zámek Dobříš. V sobotu 1. prosince obsadili při příležitost slavnostní vernisáže zdejší Galerii JCM. Setrvají v ní až do konce ledna a prohlédnout si je můžete každý den.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Výstava „Vánoční anděl“ představuje nebeské postavy vytvořené různými technikami

Článek

Výstava s názvem Vánoční anděl představuje nebeské postavy vytvořené různými technikami. K vidění jsou jak díla výtvarná, tak také andělé háčkovaní, drátkovaní či vyřezaní ze dřeva.

„Jejich autory jsou převážně amatérští umělci, kteří do svých děl vložili i část svého srdce,“ uvedla Marika Kokešová ze zámku Dobříš.

Anděl jako vánoční dárek

„Kupříkladu paní Luba Rády Vávrová, jediná vystavující ze zahraničí, která se profesně věnuje překladatelství, přivezla na výstavu patchworkové prostírání a krásnou brož,“ informovala Kokešová. Z jihočeského města Písek přispěla na výstavu pro změnu sociální pracovnice Ladislava Janíková. Ta se v rámci zaměstnání seznámila s keramickou tvorbou a výstavu na zámku Dobříš tak obohatila i o několik vlastních výtvorů.

„Pohledem na tváře andělů se u nás návštěvníci skvěle naladí na předvánoční atmosféru,“ zve do Galerie JCM Kokešová. Podle jejích slov je navíc možné některé exponáty zakoupit jako vánoční dárek. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin a vstupné na ni činí 40 Kč.

O adventních víkendech jsou pro návštěvníky zámku Dobříš připraveny také tematické adventní prohlídky. V zámecké expozici se při nich dozví zajímavé informace o historii Vánoc, tradicích a zvycích. Při adventních prohlídkách si návštěvníci prohlédnou betlémy z dílny Příbramských betlémářů, děti si vyzkouší zodpovědět hádanky a na závěr se mohou těšit na sladkou odměnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám