Hlavní obsah

Valentýnský dvojboj v Jaroměři byl pro trutnovský gymnastický oddíl úspěšný

Novinky, Ludmila Oravcová

Valentýnský dvojboj v gymnastice vynesl Trutnovu opět další cenné kovy. Gymnastky Spartaku Trutnov rozhodně nezklamaly.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Gymnastky a gymnasté trutnovského oddílu ani v zimě nezahálejí, na závodní sezónu si ale museli počkat až do únorového víkendu. V neděli 12. února se do Jaroměře vypravilo 31 závodníků na klání v gymnastickém dvojboji kladina - akrobacie. Nejmladší účastnici byly teprve 4 roky, nejstarší závodnici 11 let.

Ani tentokrát se Trutnováci nenechali zahanbit a v konkurenci téměř stovky závodníků z Jaroměře, Broumova, Předměřic nad Labem, Police nad Metují a Hodonína do Trutnova dovezli krásných 7 medailí, z toho 4 zlaté a 3 bronzové. Také získali několik tolik nechtěných bramborových medailí, ale hlavně spoustu nových zážitků a radosti.

Nejlépe se v kategorii 2005 dařilo Aleně Hauptové, která vybojovala zlatou medaili, stejně tak jako Barbora Oravcová v kategorii 2006, kde se ještě o bronzovou medaili postarala Karolína Slavíková. Kategorii 2007 ovládla Pavlína Hellingerová svým zlatým výkonem a bronzovou příčku obsadila Natálie Mládková.

V mladších kategoriích 2008, 2009, 2010, 2011 a 2012 se děvčata na medailové pozice nedostala, ale rozhodně nebyla zklamaná a těší se na další závody, kde svá umístění určitě vylepší.

Chlapci měli pouze jednu kategorii 2008, na prvním místě se umístil Šimon Krátký a na třetím místě Matyáš Vogler.

Nyní zejména menší děti čekají závody v Úpici, kde se uskuteční Zimní pětiboj ve šplhu, skoku, běhu, hodu a přeskoku. Dále bude opět již následovat gymnastické klání v okresním přeboru, který pořádá trutnovský oddíl - závodit se bude v klasickém gymnastickém čtyřboji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám