Hlavní obsah

Valašské záření nabídne vyjížďku přes Kladno, Rybitví i Karvinou s kapelou Yo Yo Band

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připoutejte se, prosím! Populární česká kapela v čele s Richardem Tesaříkem bude dalším hudebním hostem 17. ročníku festivalu Valašské záření, který nás zaveze až do Afriky. Koncert kapely se uskuteční v sobotu 12. září od 18.30 hodin na hlavním pódiu před budovou vsetínského domu kultury.

Foto: Promo YO YO Band

Legendární kapela YO YO Band s Richardem Tesaříkem

Článek

Skupina Yo Yo Band vznikla v listopadu roku 1975. U jejího zrodu stáli bratři Richard a Vladimír Tesaříkovi, Ondřej Hejma a Julius Novotný Kuzma. Za celou dobu trvání Yo Yo Bandu prošla kapelou celá řada hudebníků. Inspirována vlivy soulu, reggae, latiny a popu si osvojila nezvykle dráždivou barvu.

V 90. letech prožila velmi úspěšné období, kdy byla žádána na koncertech doma i v zahraničí a její svérázný humor, naznačený už v paradoxních názvech hitů Kladno, Rybitví, Karviná a My jezdíme po vinárnách, se nijak nerozcházel s jiskřivým muzikantstvím.

Z valné většiny tvoří repertoár kapely vlastní autorské písničky. Na svém kontě mají platinovou desku, 3 ceny české Gramy, 4. místo v soutěži Český Slavík. Celkem natočili 16 videoklipů a televizní pořad Banánová estráda. Koncertovali v Německu, Rakousku, Dánsku i Rusku.

V roce 2002 skupinu tvrdě zasáhla tragédie Vladimíra Tesaříka, který ve věku 55 let podlehl následkům těžkého pádu z kola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám