Hlavní obsah

Valašské Meziříčí bude žít divadlem, blíží se Malé jevištní formy

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 39. se ve Valašském Meziříčí uskuteční soutěžní postupová přehlídka amatérských divadel Setkání divadel – Malé jevištní formy. Prostory místního Kulturního zařízení budou patřit jedenácti souborům, které zde ve dvou dnech, v pátek 17. a v sobotu 18. března, uvedou celkem čtrnáct inscenací.

Foto: Ondřej Smolka
Článek

Program letošního ročníku Setkání divadel – Malé jevištní formy je doslova nabitý k prasknutí. V průběhu dvou dnů zde devět moravských a poprvé jeden polský divadelní soubor odehraje třináct nastudovaných inscenací. Čtrnáctým festivalovým příspěvkem bude nesoutěžní vystoupení matadorů Láhor/Soundsystem. V pátek startuje přehlídka v 15 hodin a v sobotu již v 10 dopoledne.

Celkem čtyři inscenace přiveze do Valmezu soubor Zdividla Ostrava pod vedením Saši Rycheckého, jež lektorský sbor v minulém roce doporučil na přehlídku Mladá scéna. V pátek uvedou hry Baletky, Gudrun… a Nádražní Hajzlbába, v sobotu budou pokračovat inscenací Manon…

Loňští vítězové divácké ceny Josefa Fabiána, domácí Valaši v pohybu si opět připravují technicky zajímavé improvizační představení tentokrát pod názvem Luna Park a druhým meziříčským účastníkem bude soubor Vidacit, který vznikl z radosti a chuti hrát spolu a uvedou autorskou hru Volný pád.

Z Rožnova pod Radhoštěm dorazí Nahé divadlo, které naváže na loňské představení hrou Conrote a také soubor My…!, který spolu hraje něco málo přes půl roku a připravené má představení Já…?

Novojičínský občasník NJ feat. Uhřík uvede koláž s autobiografickými prvky souboru Casiopea aneb Etudy o časovosti a havířovští Tom a Jeff novinku Na drátku. Nováčky na přehlídce jsou krnovské soubory Červiven s hrou Uzly a pavouci, Červiven senior s inscenací Jak Tomáš ke štěstí přišel a Teatrt DoSkutku z polského města Toruň, které uvede metaforický příběh o zrození člověka a jeho tragický osud v příběhu zvaném Gluten (Lepek).

Doprovodného programu a zároveň o zakončení přehlídky Setkání divadel – Malé jevištní formy 2017 se postará známá elektropopová kapela Midi Lidi, která v M-klubu představí své čtvrté studiové album Give Masterpiece a Chance! Na koncert jsou v prodeji samostatné vstupenky.

Festival Setkání divadel – Malé jevištní formy 2017 pořádá Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí ve spolupráci s NIPOS Artama Praha za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Města Valašského Meziříčí. Sponzorem festivalu je firma CS Cabot. Vstupenky jsou k dostání na stránkách www.kzvalmez.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám