Hlavní obsah

Valašské Klobouky mají nové kluziště přímo v centru

Novinky, Lenka Zvonková

Zimní hry a radovánky malých i velkých bruslařů mohou v těchto dnech zpestřit a rozproudit všední ruch na Masarykově náměstí ve Valašských Kloboukách.

Foto: Petr Kucka

Příprava kluziště v centru

Článek

Město tu v premiéře přímo před radnicí vytvořilo veřejné kluziště, které se s výhledem na příští mrazivé dny může stát netradičním způsobem, jak si užít pobyt na čerstvém vzduchu. Bruslení je díky osvětlení možné i v podvečerních hodinách.

„Ve velkých městech v zahraničí i u nás je bruslení na veřejných prostranstvích stále více populární. I když například Kanadě budeme jen těžko konkurovat, nechali jsme se touto myšlenkou inspirovat a využili jsme teplot hluboko bod bodem mrazu. Díky nim jsme mohli vytvořit kluziště přírodní cestou bez drahých technologií,“ uvedl místostarosta Martin Janík a poznamenal, že ledová plocha je volně přístupná dětem i dospělým, ovšem bruslení je na vlastní nebezpečí.

Kluziště se rozprostírá v dolní části Masarykova náměstí na ploše 7 x 15 metrů a na přírodních sněhových mantinelech nabízí bruslařům lavičky k pohodlnému přezutí i odpočinku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám