Hlavní obsah

Valaši opět míří do Itálie, na Festival šunky

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuchaři Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích se po dubnové úspěšné prezentaci valašské gastronomie v italské provincii Friuli opět vypraví do severní Itálie představit krajové speciality místním gurmánům.

Foto: Martina Žáčková

Kuchaři z Valašska tentokrát představí krajovou gastronomii na tradičním Festivalu šunky v horské vesničce Sauris.

Článek

Tentokrát byli pozváni, aby se zúčastnili vyhlášeného Festivalu šunky v Sauris, který se koná o víkendu 14. a 15. července.

„Tato horská obec je proslavená tradiční výrobou pršutu. Na červencový Festival šunky se sem vždy sjíždí milovníci dobrého jídla, letos se očekává až 12 tisíc návštěvníků. Kuchaři a farmáři ze Sauris loni na podzim prezentovali svou kuchyni na našem Karlovském gastrofestivalu. Nyní na svou gastronomickou akci pozvali pro změnu oni nás,“ vysvětlil ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Do Itálie zamíří šestičlenný tým kuchařů a číšníků z jednoho z hotelů Resortu Valachy – z Horalu. Ve svém gastro stánku nabídne ty nejoblíbenější valašské pochoutky z menu hotelové restaurace.

„Budeme vařit polévku kyselici a nabídneme i další vyhlášené speciality naší kuchyně – kančí guláš s domácím pečivem, konfitovaný bůček s křenem nebo frgály. Povezeme s sebou také slivovici a aby Italové ochutnali i něco dalšího z typických českých produktů, budeme čepovat Plzeň a nalévat Becherovku,“ dodal Marek Bača, vedoucí hotelu Horal.

Kuchaři Resortu Valachy prezentovali valašskou gastronomii v provincii Friuli také letos v dubnu. Tehdy na pozvání italské strany připravili galavečeře v Udine a v „michelinské „ restauraci ve vesničce La Subida. Nenechalo si je ujít na 150 gurmánů včetně honorárního konzula ČR v Udine Paola Petiziola.

Reklama

Výběr článků

Načítám