Hlavní obsah

Václav Marhoul v Brně dotočil Nabarvené ptáče a utratil přes půl miliónu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový režisér a producent Václav Marhoul realizoval v Brně závěr natáčení svého zatím posledního filmu a využil k tomu nabídky na spolupráci nedávno zřízené Filmové kanceláře Brno.

Foto: Jiří Jelínek

Matěj Hollan při natáčení

Článek

Závěr natáčení mezinárodního historického filmu Nabarvené ptáče se uskutečnil v areálu brněnské Káznice. Přípravy na natáčení trvaly zhruba dva měsíce, během nichž filmaři úzce spolupracovali s Filmovou kanceláří Brno, s níž dojednávali podmínky natáčení a která pomáhala s vyřizováním patřičných povolení na úřadech, zajišťováním dopravy, ubytováním a podobně.

„Rádi jsme spolupracovali na tak velkém projektu, díky kterému Káznice znovu ožila a na několik dní se vrátila ke svému původnímu využití. V prvních letech totiž sloužila právě jako sirotčinec. Filmové scény situované do prostor Káznice působí už přímo na place nesmírně autenticky. Diváci se budou moci sami přesvědčit v září příštího roku, kdy film vstoupí do kin,“ uvedla Ivana Košuličová z Filmové komise Brno.

„Jsem rád, že brněnská podpora filmu formou založení filmové kanceláře a Jihomoravského filmového fondu se mezi filmaři ujala a že se sem díky tomu podařilo dotáhnout takto skvělý film,“ konstatoval Matěj Hollan, náměstek primátora města Brna.

Reklama

Výběr článků

Načítám