Hlavní obsah

Václav Knop a Ota Jirák zpestřili letní podvečer na statku ve Veselé

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statek Na Návsi ve Veselé u Mnichova Hradiště navštívili v pátek 16. srpna dva významní hosté. Herci Václav Knop a Ota Jirák přijali pozvání na besedu, kterou zorganizovala obecně prospěšná společnost Spokojený domov.

Foto: Petr Novák

Václav Knop a Ota Jirák na besedě.

Článek

Václav Knop se již před několika měsíci stal oficiální tváří Spokojeného domova. A Ota Jirák? „Říkal jsem si, koho vzít s sebou jako překvapení. A napadl mne právě on. Bydlí kousek odtud a dlouho jsme se neviděli – ideální příležitost!“ vysvětlil Knop.

Drobné překvapení přichystal pro Václava Knopa i Spokojený domov, a to promítání záběrů z filmu Antonyho šance, v němž si v roce 1986 mladý Václav Knop zahrál. Právě o letech minulých se mluvilo nejvíce, vždyť oba herci spolu chodili na vysokou školu, byť každý studoval jiný obor – Knop činohru a Jirák loutkoherectví. Oba herci vystřídali mnohá divadelní angažmá a své hlasy propůjčili desítkám postav.

Setkání si nenechaly ujít asi čtyři desítky návštěvníků. Díky multimediálním ukázkám si chvílemi v určitých momentech připadali nejen jako v kině, ale také v polní nemocnici či na nádraží. Zazněl totiž Václav Knop coby major Frank Burns ze seriálu M*A*S*H i hlas Václava Knopa z nádražního rozhlasu, který znají cestující z amplionů na zhruba osmdesáti železničních stanicích v republice.

Václav Knop promluvil blíže i o svém vztahu k obecně prospěšné společnosti Spokojený domov. „Měl jsem to štěstí, že jsem mohl s představiteli Spokojeného domova strávit jeden den, oni mě provezli po regionu a ukázali mi průřez svou činností. Dostal jsem se do turnovské speciální školy, kde Spokojený domov poskytuje osobní asistenci autistickým dětem, a do domácností dalších lidí, ať už seniorů nebo handicapovaných, ve městech i na vesnicích. A pochopil jsem smysl Spokojeného domova, který není v tom, že by všichni staří lidé byli umístěni pospolu v jedné budově. Smysl je v tom, že ti lidé mohou být doma a pracovníci Spokojeného domova jim pomáhají v jejich domácnostech. Chtěl tímto poděkovat za tuto čest, že mohu Spokojenému domovu propůjčit svou tvář a dlouhodobě s ním spolupracovat,“ řekl Knop. 

Do budoucna plánuje Spokojený domov ve Veselé i další podobné akce plné zajímavých hostů, veselé atmosféry a spokojených diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám