Hlavní obsah

V Židlochovicích koncertovaly mládežnické dechovky

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní umělecká škola Židlochovice ve spolupráci s Art ZUŠ Židlochovice uspořádala v sále Masarykova kulturního domu Vánoční koncert mládežnických dechových hudeb.

Foto: Jiří Smutný

Muzikanti z Ořechova

Článek

Koncert uvedla ředitelka ZUŠ Židlochovice Dagmar Bradová. Jako první se představil žákovský dechový orchestr ZUŠ Ořechov - Taškaříci pod vedením Františka Kříže. V jeho podání zazněly skladby Muziky, muziky, Slavonická polka, Moje česká vlast, Bezděkovská polka, Dobytí ráje a Dlouhá bílá noc.

Domácí dechový orchestr ZUŠ Židlochovice s dirigentem Davidem Křížkem přednesl skladby Dny vánoční, Pokoj všem lidem, Purpura, Bílé Vánoce a Rolničky.

V závěrečné části koncertu se na pódiu směstnaly oba orchestry a společně zahrály Veselé vánoční hody, Chtíc, aby spal a Štěstí, zdraví. Poslední skladba zazněla pod dirigentskou taktovkou ředitele ZUŠ Ořechov Petra Křivánka.

Kdo koncert v Židlochovicích nestihl a měl by zájem mladé muzikanty vidět a slyšet, má možnost navštívit jejich další koncerty. Ve středu 14. prosince vystoupí v aule ZŠ Sokolnice, v pátek 16. prosince v obřadní síni Obecního úřadu v Blučině a v úterý 20. prosince v kapitulní síni benediktinského kláštera v Rajhradě. Všechny koncerty začínají v 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám