Hlavní obsah

V zatáčce řidič dostal smyk, náraz do stromu nepřežil

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek kolem 15. hodiny došlo ke smrtelné dopravní nehodě na silnici II. třídy číslo 315 mezi obcemi Kosov a Hoštejn na Šumpersku. Po nárazu do stromu na místě zemřel osmadvacetiletý řidič Škody Octavie. Podle policie za nehodou stojí alkohol a vysoká rychlost.

Foto: PČR Šumperk
Článek

Osmadvacetiletý řidič jel ze směru od obce Kosovo zřejmě příliš rychle. "V zatáčce dostal smyk, vyjel z komunikace a čelně narazil do stromu. Řidič, který jel ve vozidle sám, utrpěl při nehodě smrtelná zranění," uvedl policejní mluvčí Josef Bednařík. 

Technická závada na vozidle byla přítomným soudním znalcem vyloučena, ve věci byla nařízena soudní pitva. Z místa tragédie ale sanitka do nemocnice odvážela dalšího muže.

Řidič Daewoo Nubira, jedoucí bezprostředně za Octavií, začal brzdit a také dostal smyk. S vozidlem vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu, od kterého se odrazil a narazil do druhého stromu. Vozidlo se zastavilo naproti havarovanému vozidlu Škoda Octavie. Řidič z nehody vyvázl bez zranění, sanitka ho přesto odvezla do nemocnice k preventivnímu vyšetření. Problémy pětadvacetiletého mládence přesto čekají. Provedená dechová zkouška mu naměřila 1, 38 promile alkoholu. "Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a byl mu zadržen řidičský průkaz," dodal mluvčí. 

Ani jeden z řidičů nebyl podle policistů připoután. Silnice nebyla uzavřena, okolnosti dopravních nehod jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám