Hlavní obsah

V zámku v Napajedlech zaujala vánoční aranžmá, na zimu tu připravili další akce

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční atmosféra zavládla s předstihem v prostorách zámku v Napajedlech. Po celý víkend se v historických sálech konala výstava květinových a interiérových aranžií. Návštěvníci se tak mohli inspirovat pro nadcházející období Vánoc. V sálech bylo prostřeno několik slavnostních tabulí.

Foto: Michaela Mitáčková

Vánoční výzboby stolů byly rozmanité.

Článek

Součástí akce byly také speciální workshopy, v nichž se zájemci naučili vázat květiny nebo třeba aranžovat vánoční stoly, či adventní věnce. Akce tohoto typu se v zámku konala již podruhé. Zámek během víkendu navštívily stovky lidí.

„Krásně prostřené stoly v nejrůznějších stylech a barevných odstínech jsme připravovali se zlínským floristickým a designovým studiem ARANGIA,“ informovala manažerka zámku Petra Psotková. 

Při prohlídce tří historických sálů obdivovali lidé nejrůznější aranžmá. Většině z nich dominovaly vánoční dekorace, jako jsou ručně foukané a zdobené baňky. Na stolech nechyběly bohatě zdobené vázy, vánočně laděné svícny nebo doplňky.

„Letošním trendem jsou odstíny stříbrné, velmi krásně ale vypadají i vánoční dekorace laděné do odstínů béžové či světle zelenkavé. Stále oblíbená ale zůstává i vánoční zeleno-červená kombinace, která snad nikdy nevyjde z módy,“ přiblížila letošní vánoční trendy průvodkyně výstavou a floristka ze studia ARANGIA.

Na Víkend interiérů a aranžií naváže Advent na zámku. Ten odstartuje v neděli 27. listopadu. Každou adventní neděli se návštěvníci mohou těšit na prohlídky historických sálů doprovázenou divadlem. Herci Divadelního spolku Zdeňka Štěpánka zahrají na téma Poezie Vánoc v Zemi České druhou a čtvrtou adventní neděli. První a třetí neděli hraje Divadelní soubor Divadlo Variace z Otrokovic. Hrané prohlídky jsou v každou celou hodinu od 13.00 do 16.00. Zámek bude otevřený vždy od 13 do 18 hodin.

Výjimkou bude jen neděle 11. prosince, kdy se uskuteční tradiční VÁNOČNÍ TRHY. „Jarmark začne už v 10 hodin a potrvá až do 18 hodin. Lidé si během dne budou moci nakoupit nejrůznější drobnosti a dárky pod stromeček. Nebudou chybět domácí delikatesy, drobné dekorace, sladkosti a další zboží,“ řekla manažerka zámku Petra Psotková. 

Bohatý program nabízí zámek také v zimním období. Jako jeden z mála historických sídel je totiž zámek otevřen po celý rok. Lidé si tak během zimy mohou užít řadu zajímavých akcí, přístupné jsou denně kromě pondělí také dlouhodobé výstavy nebo kavárna.

V zámku můžete poznat také pohodu a komfort zámeckého ubytování. Pokoje pro ubytování jsou vybudovány ve druhém patře zámku, přesně v místech, kde v minulosti bývaly pokoje šlechty. V zámeckých apartmánech se snoubí historie se současností. V zámeckých komnatách tak hosté naleznou vytoužený klid a komfort.

„Snažíme se, aby se všichni hosté cítili na zámku jako doma a věříme, že právě toto v dnešní hektické, uspěchané a mnohdy neosobní době oceníte. K našemu kompletnímu servisu samozřejmě patří domácí zámecká kuchyně,“ řekla manažerka zámku Petra Psotková.

Novinkou zámku je také Moravský kulinářský institut, který nabízí veřejnosti řadu zajímavých kurzů vaření. Ty jsou určeny pro laiky i profesionály. Informace o kurzech naleznou zájemci na www.mokul.cz.

Informace o zámku a připravovaných programech jsou na www.zameknapajedla.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám