Hlavní obsah

V zámečku ve Vrbně pod Pradědem se hrála čertovská pohádka

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Vrbna pod Pradědem se vrátil tradiční vánoční jarmark. Ten se v sobotu 8. prosince konal na místním Zámečku Grohmann.

Foto: František Paštěka

Moderátor Radek Vráblík představuje studenty Sportovního gymnázia ve Vrbně pod Pradědem s jejich připraveným programem.

Článek

Pestrý program letošní akce Vánoce na zámečku pro širokou veřejnost pořádal Spolek Přátelé Vrbenska, Město Vrbno pod Pradědem a Zámeček Grohmann.

Po celou sobotu si v zámeckém areálu každý z návštěvníků opravdu přišel na své. Stánky byly plné předvánočních dekorací a dárků. Nechyběly ani pravé zabijačkové hody spojené s prodejem jitrnic, ovaru a dalších uzenářských specialit na vánoční stůl. Jídlo doplnil i zámecký punč.

Pro děti kouzelné Vánoce

Dopolední program probíhal pod taktovkou studentů ze Sportovního gymnázia ve Vrbně pod Pradědem. Ti si pro veřejnost připravili živý betlém, pohádky a soutěže. Na akci měli i svůj dobročinný stánek. „Výtěžek z prodeje vánočních věcí použijeme na dobročinné účely. Koupíme dětem v Africe veselou kozu, oslíka s povozem nebo třeba sešity a tužky,“ prozradil jeden z mladých studentů.

Odpoledne přítomné děti bavili dlouhonozí andělé z Cirkusu trochu jinak a Divadelní společnost Arcus z Vítkova si připravila čertovskou pohádku, dětské soutěže a čertovo kolo. Celodenní akci doplnila pekelná místnost a vánoční dílna s tradicemi - krájení jablíček, lití olova a psaní dopisu Ježíškovi.

Restauraci na Zámečku Grohmann zaplnili příznivci hudebních skupin Modulor a Škrpál. Vyvrcholení Vánoc na zámečku přišlo s úderem 17. hodiny, kdy moderátor celé akce Radek Vráblík společně s ostatními odpočítával a nakonec i rozsvítil vánoční strom. Před ním pak zazpívala mladá zpěvačka Kristýna Postulková. Předvánoční čas v závěru nakonec zpestřil různobarevný ohňostroj.

Celou akci mediálně zaštítilo Studio STA - studentská tisková a televizní agentura o. s. a zdravotnickou pomoc obstarávali zástupci Českého červeného kříže z Bruntálu. Při ohňostroji nesměli chybět vrbenští dobrovolní hasiči.

Pestrá fotoreportáž z akce na portálu www.studio-sta.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám