Hlavní obsah

V útulku v Ostravě-Třebovicích čekají desítky psů na nové majitele

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pes je nejlepší přítel člověka, přesto jich hodně končí v psích útulcích. Desítky psů čekají v městském útulku v Ostravě-Třebovicích na svého nového majitele, nebo také na procházku s páníčkem v projektu Venčení psů z útulku.

Foto: Josef Zajíc

Útulek pro psy v Ostravě - Třebovicích. 12.1.2016

Článek

„Po převzetí městského útulku v Ostravě-Třebovicích od městské policie, ke kterému došlo na jaře minulého roku, se nám podařilo stabilizovat jeho provoz, vysoutěžit služby nového veterináře a také jsme dosáhli historicky nejúspěšnějších čísel, která se týkají osvojení psů," sdělila resortní náměstkyně primátora města Ostravy Mgr. Kateřina Šebestová.

V roce 2013 bylo do útulku přijato celkem 933 psů. Z toho bylo 435 psů vydáno do péče - úspěšnost umístěných psů k počtu psů celkově přijatých byla 46,624 procenta.

V roce 2014 bylo do útulku přijato celkem 1038 psů. Z toho bylo vydáno do péče 492 psů - úspěšnost byla 47,399 procenta

V roce 2015 bylo do útulku přijato celkem 481 psů. Z toho bylo 329 psů vydáno do péče - úspěšnost byla 68,399 procenta

„To je situace, která nás skutečně těší. Snížil se nám počet celkových psů, kteří v útulku čekají na nového majitele. Důvody vidím nejen v tom, že více psů odchází do rodin, ale majitelé jsou zodpovědnější a díky čipování se psi ani do útulku nedostanou a vracejí se zpátky ke svým pánům. V roce 2015 jsme nasmlouvané kapacity, mimo náš útulek, pro případ potřeby města, jsme zatím nemuseli využít,” dodala Kateřina Šebestová.

Zvýšil se také zájem o venčení psů. Na přelomu roku byli pejsci venčení od 7. listopadu do 3. ledna 2016 ve 156 případech s tím, že byl výpadek asi 14 dnů pro karanténu. Venčení psů z psího útulku stále pokračuje zájemci se mohou s útulkem zkontaktovat a venčení vybraného pejska si domluvit. 

V psím útulku v Ostravě-Třebovicích bylo ke 12. lednu 71 psů. Venčení pobíhá vždy v pondělí, středu a sobotu od 12.00 do 16.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám