Hlavní obsah

V Úpici plánují vystoupení cvičené lvice se šavlemi bez ochranné klece

Novinky, Jiří Horák

V úpickém divadle Aloise Jiráska se už tuto sobotu (20. listopadu) v 19 hodin uskuteční představení, jaké město nepamatuje. Na jevišti se předvede cvičená lvice, která bude balancovat s ostrými šavlemi na hlavě. Diváci se také stanou svědky uříznutí hlavy krásné pirátky bezcitným pirátem Carlosem.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Martina Pastuchová (Sabua - lvice) s přítelem Zdeňkem Waldeckerem, spolumajitelem ateliéru Walda.

Článek

"Ano, jsem taková cvičená lvice, protože udržet balanc šavlí opravdu není jednoduché a cvičit musím poctivě," řekla nám pořadatelka sobotní Magické orientální noci a zároveň orientální tanečnice Martina Pastuchová alias Sabua - lvice.

Ta předvede nejen své umění s ostrými šavlemi, ale v programu dá prostor i svým místním žákům: dětem a dospělým sdruženým ve skupině Badar - úplněk.

Hlavu ztratí jen na chvíli

Ve scénáři orientální show následuje po tanci kouzelnické umění. Vystoupí světoznámé Duo Carlos z Náchoda, které se před několika dny vrátilo z úspěšného světového turné. Do Úpice přiveze nosnou část svého galaprogramu z Karibiku.

Divácky nejúspěšnějším oborem magie jsou velké iluze předváděné v blízkosti návštěvníků. Lidé v Úpici si jich užijí dosyta. Budou svědky oddělení hlavy krásné pirátky od jejího ještě krásnějšího těla, levitace člověka na jediné voskové svíci, která krátce před tím hořela, a na vlastní oči uvidí jak kvílející cirkulárka projede tělem partnerky kouzelníka.

"Autorkou kostýmů pro karibskou show je právě Sabua. Naše účast na její akci v Úpici je jakýmsi poděkováním za dobrou spolupráci," řekl Karel Kašpar z Dua Carlos.

Přijďte si poslechnout kvalitní orientální hudbu

V programu vystoupí také hudební skupina Ekvator v čele s tanečníkem jménem Annas.

"To bude hodně zajímavé, protože většina tanečníků vystupuje doprovázena reprodukovanou hudbou. A to je špatně. My budeme mít tu čest provést klasický tanec se šavlemi tak jak má být správně s živou hudbou. Navíc s velmi kvalitní skupinou složenou z muzikantů mnoha národností," uzavřela Martina Pastuchová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám