Hlavní obsah

V Týništi se opět tančilo

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 20. května se konal v Kulturním domě v Týništi nad Orlicí 26. ročník taneční nepostupové soutěže O týnišťské tajemství. Soutěž pořádá týnišťský Dům dětí a mládeže.

Foto: Eva Jenčíková

Mažoretek se letos na soutěži sešlo hodně.

Článek

Ve čtyřech věkových kategoriích se představilo více než 800 dětí, nejen z Královéhradeckého kraje.

Celá soutěž byla rozdělena do pěti časových bloků, aby se všichni účinkující i diváci vůbec vešli do divadla. Povzbuzování od rodičů a ostatních tanečníků znělo sálem po celý den, pro tanečníky byl zajímavou zkušeností tanec na jevišti, protože na většině soutěží se tančí uprostřed sálu. Novinkou v letošním ročníku bylo oddělení kategorií mažoretek a pompomů a přidání sólových vystoupení.

Mini kategorie zcela ovládly skupiny z DDM Týniště nad Orlicí, v disco kategorii Rosegirls Baby, v parketových scénkách CCG a v mažoretkách a pompomech Pom pom dance.

Kategorie dětí byla nejobsazenější, a byla proto rozdělena na dva časové bloky. V disco zvítězila skupina Rosegirls I. z DDM Týniště nad Orlicí, ve street tanci Shake Dance z DDM Chlumec nad Cidlinou a v parketových scénkách TC Yesdance Jeseník.

V nejvíce obsazené kategorii mažoretek a pompomů si pohár za 1. místo odnesly mažoretky DDM Nové Město nad Metují, 2. místo obsadila děvčata z DDM Domino Hronov a 3. místo Pom pom dance DDM Týniště nad Orlicí. Zlatou medaili za sólový výstup získala skladba A demon´s fate z DDM Domino Hronov.

Junioři jsou děti do 15 let a soutěžily celkem v pěti kategoriích. V disco zvítězil TC Yesdance Jeseník, ve street dance Chaozs z DDM Rychnov nad Kněžnou, v orientálních tancích TS Faria, Orel Třebechovice. S pompomy si nejlépe poradily děti z TS Ballare ze Rtyně v Podkrkonoší a sólo nejlépe zvládla dívka z DDM Hronov se skladbou Geronimo.

Kategorie nejstarších měla jen dvě rozdělení, ve street dance vyhrála TŠ Bonifác ze Rtyně v Podkrkonoší a ve spojené kategorii parketových scének a mažoretek kralovala skupina CCG při DDM Týniště nad Orlicí.

O pořadí celý den rozhodovala pětičlenná porota, která to mnohdy neměla vůbec jednoduché. Děkujeme Kulturnímu domu za poskytnutí prostor a také všem pomocníkům, kteří přispěli ke zdárnému průběhu celého dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám