Hlavní obsah

V Týništi nad Orlicí vystoupí nestárnoucí textař, skladatel, zpěvák a kytarista Ivan Hlas

Novinky, Dana Dobešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivan Hlas se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, za něž obdržel Českého lva za nejlepší hudbu. Je autorem řady hitů, z nichž mnohé doslova zlidověly, jako například Malagelo, Karlín, Aranka umí hula hop, Miláčku, vrať se, Marie, dej mi čaj, Na kolena…

Foto: Jan Malíř

IVAN HLAS TRIO

Článek

Na koncertě v Týništi nad Orlicí ho 4. dubna doprovodí excelentní muzikanti Olin Nejezchleba (violoncello) a Norbi Kovácz (kytara). V této komorní sestavě s názvem Ivan Hlas Trio hraje Ivan Hlas už od roku 2005.

V nádherných aranžmá, zdobených virtuózní hrou na akustické nástroje nejlépe vyniknou Hlasovy písně, založené na vyváženosti hudby a poezii textů. Hudebníci nejsou na naší scéně žádnými nováčky, jejich radost z přímo předané muziky je pověstná.

Kořeny ovlivňující hudbu Tria jdou od hospodského blues, městských balad, rokenrolu, až po melodické názvuky různých etnik. Za dobu svého působení Ivan Hlas Trio odehrálo spoustu představení, od klubů, tančíren až po divadelní sály a různé prestižní společenské akce. Největší ctižádostí hudebníků je, aby se lidé bavili, což se, při vší skromnosti zatím vždy bohatě podařilo. Vždyť také krédo kapely zní: S radostí, nasazením a živě!

Krásný hudební zážitek je doplněn veselými historkami nejen z koncertů, ale i z muzikantského života. Pohoda na pódiu se zákonitě přenáší i do publika. Můžete se o tom přesvědčit sami – ve středu 4.dubna v Kulturním domě v Týništi nad Orlicí od 19:00 hodin. Vstupenky si lze zakoupit na místě před koncertem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám