Hlavní obsah

V troskách spáleniště našli hasiči torzo lidského těla

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohořelé torzo lidského těla nalezli hasiči v neděli 29. ledna při likvidaci požáru zahradní chatky ve Zlíně-Malenovicích. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek.

Foto: HZS Zlínského kraje

Zahradní chatka lehla popelem.

Článek

„V jedenáct hodin dopoledne dokončili vyšetřovatelé hasičů a policistů ohledání požářiště. Vyloučili možnost, že by se v troskách nacházela ještě další oběť. Událost šetří Policie ČR, škoda na majetku činí 100 tisíc korun,“ informoval mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

Deset minut po půlnoci v neděli 29. ledna přijal operátor krajských hasičů na tísňovou linku informaci o možném požáru haly v průmyslové části Malenovic. Na místo okamžitě vyslal profesionální hasiče z Otrokovic, Zlína-Prštného a dobrovolné hasiče z Malenovic.

„Po příjezdu k požáru velitel zásahu upřesnil, že hoří zahradní chatka za halou u cyklostezky na břehu Dřevnice. Plameny ji zachvátily v plném rozsahu a bylo jasné, že její záchrana již není možná. Požárem zasažené dřevěné konstrukce chatky se začaly také postupně bortit. Na místo byly vyslány další posilové jednotky dobrovolných hasičů z Otrokovic a profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín s velkoobjemovou cisternou,“ uvedl krajský mluvčí hasičů.

Po uhašení požáru začali hasiči rozebírat zbytky konstrukce objektu a dohašovat jednotlivá ohniska hoření. „Při odklízení trosek a prohrabávání požářiště našli pod vrstvou zuhelnatělého materiálu torzo lidského těla. Na místo proto přijeli kriminalisté, kteří teď případ vyšetřují,“ uzavřel Libor Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám