Hlavní obsah

V souvislosti s uzavírkou mostu přes Olši začali řidiči více porušovat zákazy vjezdu

Novinky, Pavel Jaňurek

Prvním květnovým dnem začalo platit omezení dopravy v souvislosti s rekonstrukcí mostu na ulici Ostravské v Karviné - Fryštátě. Problémy dělají řidiči zejména na cestě Na Lipinách.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Zejména řidiči pocítí určitá omezení, která musela být přijata v souvislosti s rekonstrukcí mostu přes řeku Olši. Provoz na mostě byl k 1. květnu 2011 zcela zastaven a doprava byla odkloněna po objízdných trasách.

O přijatých opatřeních a omezeních byla veřejnost informována prostřednictvím tisku, v městském vysílání televize Polar i na místě samém dopravními značkami, případně pokyny a informacemi policistů a strážníků. Ani to však nestačí některým neukázněným řidičům a zákazy vjezdu porušují jako na běžícím páse.

"Například na ulici Na Lipinách je vjezd povolen jen prostředkům hromadné dopravy, vozidlům integrovaného záchranného systému a držitelům zvláštního povolení vydaného Magistrátem města Karviné pro osoby zde bydlící, nebo těm, kteří v oblasti mají majetek – zahrady a podobně. Omezení však nerespektovalo hned 41 řidičů, které strážníci odhalili během jednoho dopoledne hlídkování. Za nerespektování dopravního značení jim byly uloženy blokové pokuty," uvedl Václav Ožana, zástupce ředitele Městské policie v Karviné.

"Svým jednáním a neoprávněným vjezdem řidiči nejenže zatíží vlastní kapsu při placení pokuty, ale zkomplikují dopravu, kde se v některých úsecích jen těžko míjejí dvě protijedoucí vozidla. Problémy s dopravou a průjezdem vozidel se přitom netýkají jen  zmiňované ulice Na Lipinách, ale i komunikací na straně vjedu do města ze strany od Českého Těšína, kde je doprava upravena změnou klasických křižovatek na křižovatky s kruhovým objezdem. Také je třeba počítat se „zahuštěním“ dopravy u výjezdu na ulici Bohumínskou," pokračoval Ožana.

"Omezení dopravy asi neudělala radost žádnému z řidičů, ale byla nezbytná pro zajištění opravy mostu. Řešením, jak celou situaci zvládnout, je trpělivost a respektování dopravního značení a pokynů strážníků a policistů při usměrňování dopravy. Tedy méně agresivity a raději nohu z plynu," dodal Ožana.

Reklama

Výběr článků

Načítám