Hlavní obsah

V sobotu do Zoo Plzeň jen za vysloužilý spotřebič

Novinky, Petra Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sobotu 31. srpna 2013 připravila Zoologická zahrada Plzeň ve spolupráci s neziskovou společností Elektrowin akci pro malé i velké návštěvníky. Kdo přinese tento den vysloužilý elektrospotřebič, obdrží jednorázovou dětskou vstupenku do zoologické a botanické zahrady v hodnotě 100 Kč zdarma.

Foto: Petra Machová

Spolupráce se zoologickými zahradami se v minulosti osvědčila.

Článek

Navíc se děti i dospělí u stánku Elektrowin dozvědí, jak zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí. „Chceme touto akcí připomenout všem, že vysloužilé elektrospotřebiče není možné odkládat do komunálního odpadu, ale je nutné je odevzdávat do míst k tomu určených – do sběrných dvorů, u prodejců elektra a na dalších místech zpětného odběru,“ říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti Elektrowin Táňa Pokorná.

„Zoologické zahrady navštěvují většinou rodiny s dětmi či školy. A my víme, že děti velmi účinně působí na rodiče a dospělé, aby se chovali zodpovědně – a k přírodě zejména,“ dodává Pokorná.  

Mluvčí Zoo Plzeň Martin Vobruba k tomu dodává: „S akcí máme již mnohaleté dobré zkušenosti. Kromě představování krásy i ohrožení živé přírody veřejnosti hledáme rovněž cesty k prezentaci životního stylu šetrného a odpovědného právě k životnímu prostředí. Každá forma recyklace a opětovného využití surovin a materiálů je i z naší strany velmi chvályhodná.“

Reklama

Výběr článků

Načítám