Hlavní obsah

V sobotu dětské návštěvníky provede mníšeckým zámkem čertík Brdík

Novinky, Jana Digrinová

Zámek Mníšek pod Brdy po velmi úspěšných Velikonočních prohlídkách zve na další zážitky. Víte, že zámek má spojitosti se silami pekelnými? Údajně se právě moci pekelné podílely na výsledné podobě zámecké budovy. A čertík se nám sem i nastěhoval.

Foto: Yan Čelikovský

Loutka čerta Brdíka od akademické malířky Dagmar Renertové z Řevnic drží v pařátech čtvrtou zámeckou věž.

Článek

V sobotu 14. dubna vás na zámku Mníšku přivítá čert. Zdomácněl a je to hodný popleta, který bude provádět rodiny s dětmi po zámeckých komnatách.

Ukáže vám obydlí posledních zámeckých pánů, dam i jejich dětí. Jestlipak tušíte, že už měli rádia, masážní strojky, splachovací záchody, fény, domeček pro panenky na elektřinu nebo hru Dostihy a sázky?     

V posledních hostinských pokojích zavítáte mezi velké pohádkové loutky. Jsou to bytosti ze zámku i podzámčí. Víly tančily na paloučku nad zámkem na Skalce. Vodník se zabydlel v zámeckém rybníku. Princezna Růžička se tu seznámila se svým princem. Ježibaba létala na koštěti a kamarádila se s čertem. A čert? Ten nám ukradl zámeckou věž! Přijďte a dozvíte se víc!     

Tyto prohlídky, zvané Loutkové, jsou určeny rodinám s dětmi předškolního a mladšího školního věku. Probíhají od 10.30 do 15.30 hodin a je třeba si je rezervovat na telefonním čísle 318 590 261.       

Navštivte také výstavku o historii módy na panenkách Barbie. Ty jsou oblečené v dobových kostýmcích a představují módní trendy od starého Egypta až po 20. století. Potkáte královnu Kleopatru, Bílou paní, Marii Terezii, Ludvíka XIV., Boženu Němcovou, Sissi, paní sládkovou z filmu Postřižiny nebo dámu, která vyrazila na plovárnu v době před 130 lety a dalších zhruba 70 panenek v překrásných oblečcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám