Hlavní obsah

V roli trenérů při kondičním kempu v Nymburku bude i běžecký mistr Evropy a fyzioterapeut olympioniků

Novinky, Monika Soukalová

O víkendu 26. a 27. ledna proběhne ve Sportovním centru Nymburk kondiční kemp, jehož hlavní náplní bude atletika, freediving a fitness nejen pro MMA bojovníky. Role trenérů a přednášejících se ujali např. halový mistr Evropy na 4 x 400 m Jiří Mužík nebo fyzioterapeut olympijského výběru Pavel Albrecht.

Foto: Monika Soukalová

Součástí přípravy bojovníků je i sportovní diagnostika. Na fotce jí prochází profesionální mistr Evropy MMA André Reinders.

Článek

MMA (mixed martial arts - smíšená bojová umění) je jedním z nejkomplexnějších sportů na světě vůbec. Bojovníci procházejí velice náročnou přípravou, která vede k rozvíjení nejen jejich fyzické, ale i psychické kondice. Česká asociace smíšených bojových umění proto tradiční kondiční přípravu obohacuje o kempy a semináře. Jedním z prvních kempů, který se pod hlavičkou MMAA uskuteční, bude programem pěkně nabitý a účastníci se mají na co těšit. 

Kemp bude rozdělen do několika tematických bloků - freediving (práce s dechem), strečink a kompenzační cvičení pro MMA bojovníky, atletika (technika běhu, síla a výbušnost) a posilování s kondičním tréninkem. 

V tematickém bloku freedivingu bude na praktické přednášce, za osobní instruktáže Zdeňka Schustera (instruktor freedingu), probíhat nácvik technik pro rozvoj kapacity plic a jejich využití. Obsahem praktické části budou speciální strečinková a dechová cvičení, používaná freedivery před výkonem (ponorem). Zároveň se účastníci dozví základní informace o tréninku psychiky, směrem k práci v bezdeší.

Pro střečink a kompenzační cvičení pro MMA bojovníky si pořadatel přizval Pavla Albrechta, fyzioterapeuta olympijského výběru. Cvičení bude zaměřeno na strečink a relaxaci často přetěžovaných oblastí i jednotlivých svalů. Dále budou účastníci instruování ke správnému provádění kompenzačních cvičení vhodných pro kombinaci se zápasovým zatížením. Obsahem poslední části budou cvičení a vysvětlení správných technik pro rozvoj specifické pohyblivosti. 

Třetím blokem, který bude navíc rozdělen na sobotní a nedělní část, provede halový mistr Evropy na 4 x 400 m Jiří Mužík. Jeho specializací na tomto tréninku bude běh, který je jedním ze základních nespecifických tréninkových prostředků a lze jím rozvíjet všechny formy vytrvalosti, výbušnosti a rychlosti reakce. Na lekcích se účastníci učí nejen techniku, ale i správné dávkování a zařazování běhu a dalších speciálních cvičení do svého tréninku v průběhu ročního tréninkového cyklu. Trénink je rozdělen na techniku běhu, speciální cvičení a běžecký trénink. 

Posledním blokem je posilování a kondiční cvičení, na kterém kondiční trenér Jan Hrabík představí soubor speciálních cviků pro zápasníky a jejich následné využití v kruhovém tréninku. Obsahem cvičení budou specificky modifikovaná cvičení s vlastním tělem, volnými vahami a na strojích, která mohou býti prováděna ve standardně vybavené posilovně.

Kondiční camp zahrnuje kompletní servis služeb - ubytování, plnou penzi, pronájem všech sportovišť včetně wellness (bazén, sauna a vířivka) a profesionální tréninkové vedení. Kemp bude nejen pro bojovníky a trenéry MMA, ale i pro širokou veřejnost. "Kemp je primárně určen pro rozvoj a přípravu bojovníků MMA, ale velice rádi uvítáme i fanoušky tohoto sportu a všechny sportovní nadšence, kteří si chtějí zkusit, že to kluci z klece nemají lehké," sdělil za MMAA André Reinders. 

Reklama

Výběr článků

Načítám